Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peer Steinbrück

'Njemačko kočenje EU završit će za 24 dana'

Peer Steinbruck (1)
DPA/Pixsell
29.08.2013.
u 18:18

Kandidat socijaldemokrata u svom stodnevnom programu najavljuje regulaciju banaka i aktivniju europsku politiku

Kandidat socijaldemokrata u svom stodnevnom programu najavljuje regulaciju banaka i aktivniju europsku politiku

Odzvonilo je politici odugovlačenja kancelarke Angele Merkel i za 24 dana prestat će zastoj. Krenut će jasnija njemačka unutarnja i europska politika – rekao je danas kancelarski kandidat socijaldemokrata Peer Steinbrück tijekom predstavljanja prvih koraka koje će učiniti u prvih 100 dana ako pobijedi na saveznim izborima 22. rujna.

– Na temelju stodnevnog programa odmah ću inicirati promjenu politike kancelarke i cijele vlade čiji je moto "pričekat ću" – poručio je Steinbrück.

Na vanjskopolitičkom planu prioritet je regulacija financijskog tržišta, odnosno uvođenje europske bankarske unije i aktivnija proeuropska politika bez 'fige u džepu'.

Prvi potez u unutarnjoj politici, najavio je Steinbrück, bit će uvođenje zakonom propisane najniže nadnice koja će biti 8,5 eura po satu. Fokus programa usmjeren je na tržište rada i ravnopravnost tako da je SPD najavio uvođenje jednake plaće za žene i muškarce za isti posao.

Također, za isti posao moraju jednako biti plaćeni stalni i radnici na određeno vrijeme, istaknuo je Peer Steinbrück.

Useljenicima je namijenjeno obećanje da će vratiti dvojno državljanstvo. Najavio je Steinbrück i povećanje poreza za najbogatije – samci koji godišnje zarađuju 100.000 eura i parovi sa 200.000 prihoda umjesto 42, plaćali bi 49 posto poreza.

>> Merkel i Steinbrück morat će opet u veliku koaliciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije