Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Integracija uspjela

Njemački Trier izabrao vinsku kraljicu – Sirijku!

Ninorta Bahno
Foto: Screenshot Youtube
04.08.2016.
u 22:15

Ninorta Bahno (26) sirijska je kršćanka – Aramejka, a kaže da želi pokazati kako je brza i uspješna integracija izbjeglica u Europi moguća

Njemačka je dobila prvu vinsku kraljicu izbjeglicu. Ninorta Bahno (26) u Njemačku je stigla prije tri i pol godine kao izbjeglica iz Sirije, a jučer je izabrana za vinsku kraljicu grada Triera. Ninorta je sirijska kršćanka – Aramejka.

Najviše voli rizling

Udruga vinara regije Trier-Olewig izabrala je Ninortu Bahno (26) za kraljicu kojoj je zadatak promovirati vina tog vinorodnog kraja. Za oko je Bahno vinarima zapela na festivalu vina 2015.

– Uvijek se veselim novome, pa i ovoj tituli. Svi izbjeglice koje znam jako su sretni što sam izabrana za vinsku kraljicu – prokomentirala je vinska kraljica Ninorta Bahno, koja od svih vina najviše voli rizling, a ističe da i Sirija ima višetisućljetnu tradiciju vinarstva.

Prije bijega sa svojom sestrom Fadijom iz grada Qamishlija na sjeveru Sirije, na granici s Turskom, Ninorta Bahno studirala je pravo.

– Željele smo samo živjeti u miru, onako kako nas je Biblija naučila – kaže Bahno koja je praktična vjernica. Roditelji su joj u Njemačku došli prošle godine.

Čim je došla u Njemačku, Ninorta Bahno kaže da se uhvatila u koštac s razumijevanjem njemačke tradicije, životnog stila, kulture i zakona.

– Izbjeglicama je na početku jako teško integrirati se u novu domovinu. Želim pokazati da je Njemačka zemlja dobrodošlice i da su Nijemci veoma gostoljubivi. Želim pokazati i da je brza i uspješna integracija moguća – kazala je Bahno za njemačku novinsku agenciju DPA.

Nastaviti studij prava

U rujnu prošle godine sirijska izbjeglica Ninorta Bahno počela je s izobrazbom za službenicu u Uredu za zapošljavanje. Radi s izbjeglicama kao prevoditeljica s arapskog. Kaže Bahno da razmišlja i o tome da nastavi studirati pravo.

– Položila sam sve testove za njemački jezik, priznali su mi i sve svjedodžbe. No njemački zakoni su potpuno drukčiji od sirijskih tako da bih ovdje od samog početka morala studirati pravo – kaže Bahno.

Ninorta Bahno ima cilj – dobiti njemačko državljanstvo i ostati živjeti u Njemačkoj, u zemlji u kojoj je upoznala i dečka – također aramejskog kršćanina.     

Komentara 4

DA
Darko22
22:29 04.08.2016.

Mediji: Hej hej ! Pogledajte ovaj jedan primjer gdje je integracija uspjela ! Vidite ! Svi imigranti su dobri i super !.... Što ?...Imigrant je ubio jednu ženu nožem, i ranio još 5 osoba ? Ma on vam je samoo imao mentalnih problema, nisu svi muslimani takvi !

Avatar Abcd....
Abcd....
22:49 04.08.2016.

Patetika lvl 100.

UM
umnjak
07:44 05.08.2016.

Ovo je vidim dokaz da integracija moze biti uspješna ako se radi o kršćanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije