Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA U MINISTARSTVU GOSPODARSTVA

Njemački državni tajnik podnio ostavku nakon kritika za nepotizam: Zaposlio vjenčanog kuma kao direktora

German Economy and Climate Protection Minister Habeck and State Secretary for Economy and Climate Graichen attend a press conference, in Berlin
Foto: MICHELE TANTUSSI/REUTERS
1/2
17.05.2023.
u 11:58

Nakon što su mediji pisali o vezama tajnika Patricka Graichena i njegovog kuma Michaela Schaefera, raspisan je novi natječaj

Državni tajnik u njemačkom ministarstvu gospodarstva Patrick Graichen dao je ostavku zbog kritika da je na važnoj poziciji zaposlio svog vjenčanog kuma, javljaju njemački mediji u srijedu. Kako javljaju tjednik Der Spiegel i novinska agencija Dpa, Patrick Graichen je podnio ostavku zbog novih detalja oko afere zapošljavanja u ministarstvu gospodarstva na čijem čelu se nalazi vicekancelar i predstavnik stranke Zeleni Robert Habeck. 

Graichen je na mjesto direktora Državne agencije za energiju (Dena) predložio političara berlinskog ogranka stranke Zeleni, Michaela Schaefera. Pritom nije naveo da je Schaefer njegov vjenčani kum. Nakon što su mediji pisali o vezama Graichena i Schaefera raspisan je novi natječaj za mjesto direktora. 

Graichenu se također predbacuju veze s Ekološkim institutom koje je od ministarstva redovito dobivalo narudžbe za skupa vještačenja. U Ekološkom institutu su zaposleni Graichenova sestra i brat. Graichenova sestra je također u braku s drugim državnim tajnikom u ministarstvu gospodarstva. 

Oporba i dijelovi medija već tjednima napadaju ministra Habecka zbog njegovog ustrajanja na tomu da Graichena zadrži na mjestu državnog tajnika unatoč nepotizmu. Ministarstvo gospodarstva do sada nije komentiralo ovaj slučaj, ali je ministar Habeck najavio priopćenje. 

VIDEO Uz rijeku Koranu u Karlovcu vojska postavlja zečje nasipe

Komentara 2

DO
doberdedec
12:56 17.05.2023.

Naj se učlani vu hdz, bu man prosperiral kak dužnosnik.

EB
EBERT
12:41 17.05.2023.

Da i sada taj siromak ide u prijevremenu mirovinu sa za nas nezamisljenim primanjem. Moras raditi 150 god da dobijes taj novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije