Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispratili ga s teritorija

Njemački borbeni zrakoplovi presreli ruski izviđački zrakoplov iznad Baltičkog mora

NATO's enhanced Air Policing (eAP) to secure the skies over Baltic allies
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
1/3
03.05.2022.
u 14:10

U međuvremenu je i danska vlada na obavijesni razgovor pozvala ruskog veleposlanika u toj zemlji zbog nedavnog ulaska jednog ruskog vojnog zrakoplova u danski zračni prostor iznad baltičkog otoka Bornholma.

Njemački borbeni zrakoplovi presreli su iznad Baltičkog mora jedan ruski izviđački zrakoplov te ga ispratili podalje od njemačkog teritorija, javljaju njemački mediji u utorak.

"U blizini otoka Rügena primijećen je jedan ruski izviđački vojni zrakoplov nakon čega su iz baze Laage pokraj Rostocka poletjela dva zrakoplova Eurofighter te ruski zrakoplov ispratila podalje od njemačkog teritorija", potvrđeno je agenciji Dpa.

Nadalje je potvrđeno kako se zrakoplov "približavao njemačkom zračnom prostoru", ali je promijenio smjer nakon polijetanja njemačkih zrakoplova. Incident se dogodio još u subotu.

U međuvremenu je i danska vlada na obavijesni razgovor pozvala ruskog veleposlanika u toj zemlji zbog nedavnog ulaska jednog ruskog vojnog zrakoplova u danski zračni prostor iznad baltičkog otoka Bornholma. Tom prilikom ruski zrakoplov povrijedio je i švedski zračni prostor.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: Rusi objavili snimku: Zrakoplovom SU-24 bombardirali smo kamuflirane ukrajinske snage

Komentara 1

PR
prokurator
23:08 03.05.2022.

prvi put nakon 77 godina njemački lovci presreli ruski :)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije