Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Njemačka uvodi osobne iskaznice s čipom koji se može čitati s udaljenosti

Stručnjaci upozoravaju da teroristi mogu zloupotrijebiti čipove na novim osobnim iskaznicama i iskoristiti radijsku frekvenciju za napade na skupine njemačkih građana.

Komentari 8

OB
-obrisani-
23:17 15.12.2009.

demokracija je sjajna stvar

VL
BB
Bugs Bunny
15:58 15.12.2009.

Počelo je čipiranje, još korak do nano čipova u našim tijelima... Nemojte misliti da ste pobjegli cjepivu od svinjske gripe, naći će eugenika novi način...

VL
Avatar condor
condor
21:48 15.12.2009.

Hvala Bogu, već su izmislili čitaće čipova, kojima takovi omotaći nisu prepreka

VL
GA
garderp
10:06 16.12.2009.

Sve ce ovo doc i kod nas. Neces smjet izac na ulicu ili ic ljekaru ili na posao, ako nijesi cipovan. Isprva je to primjenjivano na pse, da bi ih gospodari lakse kontrolirali. Sad ne znamo samo tko je gospodar.

VL
OB
-obrisani-
16:01 15.12.2009.

Kontrola, kontrola, kontrola. RFID chipovi su sastavni dio svake inekcije za vakcinaciju, jer je svaka inekcija pod svojim kodom , kojem se pripisuje ime i prezime osobe koja ga dobiva. Svi moderni mobilni telefoni imaju mogucnost automatskog aktiviranja , citanjaja i slanja podataka sa svakog RFID chipa sa udaljenosti oko 10-ak metara, tj. lokacija svakog nosioca RFID chipa se stalno moze pratit. Dakle oni jadnici od 12% populacije koji prezive, bit ce debelo kontrolirani, a ostali likvidirani, bar se tako vladari novog svjetskog poretka nadaju, a na tome i rade. Tko prezivi , pricat ce!

VL
OB
-obrisani-
19:56 15.12.2009.

Hvala Bogu, pa ima i onih koji misle. Za nove osobne iskaznice vec se prodaju omotaci koji potpuno izoliraju chip.

VL
OB
-obrisani-
23:44 15.12.2009.

da, ali u mobitel se moze ugraditi čip koji ometa nove čitaće čipova jedan sam vec kupio

VL
JJ
jjonja
11:17 16.12.2009.

S ovim upozorenjem \"Stručnjaci\" nam žele skrenuti pažnju s činjenice da će upravo vlast, a ne teroristi sigurno zloupotrebiti čipove jer je već i njihovo uvodjene skandalozno, nedemokratsko, bigbrotherovsko i za još jedan stupanj sužava gradjanske slobode, a na mala vrata nas se privikava na stvar da je kao normalno da nas država stalno ima pod kontrolom.S time se stvaraju uvjeti da se unaprijed suzbije (na podsvijesnoj i samoregulirajućoj razini) bilo kakav otpor i mogući protest protiv vlasti ma kakva ona bila.Tako npr. nekoliko agenata pomješanih medju demonstrante može pokupit sve podatke o onima koji u demonstracijama sudjeluju.Ta činjenica veće unaprijed stvara nelagodu i osjećaj nesigurnosti kod bilo koga tko bi se protiv vlasti pobunio.Treba obratiti pažnju na to kako se pod raznim objašnjenjima poduzima sve više ovakvih mali koraka u dužem vremenskom periodu: uvodjenje kamera koje nadgledaju promet a u biti nadgledaju sve, najavljivanje postavljanja crnih kutija u aute zbog novog načina naplate poreza po kilometru, uvodjenje zakona o obaveznom (za telekompanije) prisluškivnju i praćenju kretanja mobitela itd. itd. To je jedan kompleksan sustav mjera koji običnom gradjaninu nije odmah jasan kamo vodi, ali kad jednog (ne jako dalekog) dana čitav sustav bude kompletan svakome će biti jasno da slobode nema, a isto tako ni mogućnosti pobune što je i svrha čitavog sistem.Toga treba stalno biti svjestan i ne nasjedati na priče \"to je za vaše dobro\", jer je upravo obrnuto, to je samo za njihovo dobro a na našu štetu ..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.