Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne može se integrirati

Njemačka u Srbiju deportira dečka koji je nasmrt pretukao Turkinju

Tugce Albayrak
Foto: Facebook
1/2
19.04.2017.
u 06:50

Odvjetnici su se žalili na odluku o izručenju, no sud se pozvao na pritisak javnosti i činjenicu da će se teško vratiti u njemačko društvo.

Dvije i pol godine nakon ubojstva studentice Tugce Albayrak na parkiralištu McDonaldsova restorana u njemačkom Offenbachu Sanel Mašović trebao bi sutra biti izručen Srbiji.

Udario je na parkiralištu

Focus piše da je zahtjev za izručenje potvrdio Okružni sud u Wiesbadenu, no još ga moraju potvrditi i savezni uredi za imigracije i integracije koji se nisu željeli izjasniti o datumu izručenja. Mašović je inače srpskog podrijetla, rodom iz Novog Pazara, a Okružni sud u Darmstadtu u lipnju 2015. odredio mu je trogodišnju zatvorsku kaznu i od tada je u maloljetničkom zatvoru u Wiesbadenu s obzirom na to da je u vrijeme ubojstva imao nepunih 18 godina.

Sanel je na McDonaldsovu parkiralištu zadirkivao nekoliko djevojaka, a kada im je Tugce Albayrak pokušala pomoći, udario ju je tako da je djevojka pala na pod i zbog snažnog udarca o tlo teško je ozlijedila glavu. Nekoliko dana poslije preminula je u bolnici, a u znak prosvjeda protiv ubojice i podrške djevojčinoj obitelji na ulice Berlina izašlo je više od sto tisuća ljudi koji su od njemačkih vlasti tražili da se Tugce Albayrak posmrtno odlikuje ordenom za hrabrost.

Iako su Mašovićevi odvjetnici uložili žalbu na prvotni zahtjev za izručenje Srbiji, sud je odlučio drukčije pozivajući se prije svega na snažan pritisak javnosti koja traži deportaciju, ujedno tvrdeći da se Sanel neće moći integrirati u društvo i da će mu nove socijalno-ekonomske kontakte biti lakše ostvariti u Srbiji, odnosno na Sandžaku.

Imao 1,4 promila alkohola

U nastojanju da ostane u Njemačkoj, Mašoviću u prilog ne idu ni informacije koje je objavio Der Spiegel, a koje pokazuju da je u trenutku ubojstva mlade djevojke bio pijan i da mu je izmjereno 1,4 promila alkohola u krvi.  

>>Na gaćicama pronašli DNK serijskog ubojice? Hoće li njemačka policija riješiti ubojstvo srpske pjevačice

>>Ubio baku pa prije uhićenja pregazio dva policajca!

Ključne riječi

Komentara 5

DC
Dolina Cupova
08:45 19.04.2017.

Kako volim Njemacku mada ne zivim u istoj. On je Sandzak muskarac(znaci u 90% slucajeva govno od covjeka)

AV
AVIM
07:53 19.04.2017.

Bravo Njemačkoj,tjerajte takve iz svoje Zemlje jer su zaboravili da nisu u svojoj Zemlji već u tuđoj koja ih je ugostila i trebali bi poštovati Zemlju u kojoj su samo gosti i ništa vise

Avatar bujica
bujica
16:24 19.04.2017.

Da je obrnuto,nebih se čudio,ovako,ako to rade njemci,našem zakonodavstvu se ne smije ništa prigovoriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije