Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piše Annalena Baerbock:
Povratak na članak

Pokažimo hrabru odgovornost za našu Europu

Njemačka savezna ministrica vanjskih poslova u povodu 20. godišnjice velikog proširenja Europske unije. Za mene kao njemačku ministricu vanjskih poslova 1. svibnja jasno pokazuje: svaka generacija ima svoju zadaću. Generacije naših roditelja te baka i djedova su nakon Drugog svjetskog rata prepoznale da je pomirba temelj europske zajednice mira, piše Annalena Baerbock

Komentari 3

SE
Serengeti
15:13 01.05.2024.

Annalena Baerbock je me i se čini jedina predstavnica "zelenih" koja je više za rat nego za dijalog i mir. Podsjećam da je njemačka kancelarom Merkel jasno rekla da je mirovni sporazum dogovren u Minsku koji je jedan od rijetkih odobren na Vijeću UN-a bio varka da se Ukrajina naoruža.

VL
EJ
ejStef
13:12 01.05.2024.

Stvarno svašta... Građani EU-a se moraju zapitati zašto iste stvari plaćaju nekoliko puta više od Amerikanaca ili nekog u Aziji, Australiji. To je jednostavno provjeriti, odete na stranice neke svjetske WEB trgovine, pa odaberete zemlju isporuke. Građani EU-a se moraju zapitati zašto plaćaju energente najviše na svijetu, zašto proizvodnja bježi iz EU-a, zašto ima tolika gomila birokracije itd. Treba se zapitati zašto EU sve više zaostaje za Amerikom i Azijom, zašto bilo što proizvedeno u EU nije konkurentno na svjetskom nivou, zašto EU nema neki geopolitički utjecaj, zašto vrhunski znanstvenici i stručnjaci odlaze... Situacija je sve gora i gora, sada smo jedva na 17% svjetskog BDP-a i dalje ide drastičan pad. Njemačke tvrtke u godinu dana samo u Kini otvore toliko pogona koliko ukupno nisu u EU otvorile od '80-tih do danas... No to je tako kada gospodarsku politiku vodi birokracija, upravljana djetetom koje je napustilo školu i aktivistima koji samo urlaju i valjaju se po cesti...

VL
Avatar ZLO
ZLO
12:52 01.05.2024.

Ma ove brljotine nisu ni komentara vridne.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.