Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ursula von der Leyen

Njemačka ministrica odbila nositi haljinu tijekom posjeta Saudijskoj Arabiji: 'Žene imaju pravo birati odjeću'

Ursula von der Leyen Mohammad bin Salman Al-Saud
Foto: DPA/PIXSELL
15.12.2016.
u 10:37

Kazala je kako ju živcira da se žene tjera da nose abaju, a muškarci imaju pravo izabrati vlastitu odjeću

Ursula von der Leyen, njemačka ministrica obrane, odbila je nositi haljinu i burku tijekom nedavnog posjeta Saudijskoj Arabiji.

Von der Leyen je kazala kako smatra da bi sve žene trebale imati pravo da biraju svoju odjeću baš kao muškarci. Čini se da je njezinu odluku poštivao princ i ministar obrane Muhammad bin Abdulaziz Al-Saud jer se tijekom druženja smijao i rukovao se s njom. 

– Niti jedna žena u mojoj delegaciji ne mora nositi abaju (haljinu) – kazala je Von der Leyen, prenosi Metro.

Kazala je kako ju živcira da se žene tjera da nose abaju, a muškarci imaju pravo izabrati vlastitu odjeću.

Ovaj potez njemačke ministrice dolazi samo nekoliko dana nakon što je Angela Merkel pozvala na zabranu nošenja burke u Njemačkoj.

– Veo preko cijelog lica mora biti zabranjen gdje god je to zakonski moguće – kazala je Merkel tijekom stranačkog skupa CDU-a i dodala da njemački zakoni imaju prednost pred šerijatskim pravom.

>> Merkel pozvala na zabranu nošenja burke u Njemačkoj

Komentara 62

XE
xenos
10:45 15.12.2016.

Bravo švabice!

QQ
qqq
11:16 15.12.2016.

Koja je poanta ovog članka? Da se ministricu njemicu prikaže kao dosljednu zapadnim načelima, a princa saudijca kao tolerantnog kad je to dopustio. U biti se skreće pažnja sa stvarnog stanja, a to je da je Saudijska Arabija zemlja u kojoj se ljudska prava najviše krše, da se lgbt bacaju sa zgrada, da se žene bičuju na sred trgova, da se za krađu sječe ruka, da bombardiraju Jemen, da finaciraju Isil itd itd., al eto važno je da njemica nije htjela nosit haljinu (abaju)

YE
yelloman
10:53 15.12.2016.

Liberalizam tj sloboda je prirodna potreba čovjeka i civilizacijski proces koji će doći i u Saudijsku Arabiju. Zapad nažalost trenutno čini korak unazad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije