Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontrola priljeva

Njemačka i Austrija ograničavaju ulazak izbjeglica. Preko granice mogu na pet točaka

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
30.10.2015.
u 19:54

"Želimo postići uređen proces", objavilo je njemačko ministarstvo unutrašnjih poslova

Njemačka i Austrija su odlučile ograničiti prolazak migranata na pet točaka međusobne granice kako bi bolje kontrolirale njihov masovni priljev, objavilo je njemačko ministarstvo unutrašnjih poslova. "Želimo postići uređen proces", objavila je jedna glasnogovornica ministarstva, preciziravši da ta mjera stupa trenutačno na snagu, ali nije rekla o kojih pet prijelaza se radi.

Berlin i Beč su se u rujnu dogovorili da će ostaviti otvorene granice izbjeglicama, a ta je odluka ubrzala priljev osoba koje bježe od rata ili siromaštva. Kontrole na granicama su ponovno uvedene sredinom rujna, ali migranti su mogli ući u Njemačku na bilo kojem mjestu. Golema većina kandidata za azil prelazila je preko oko 800 kilometara duge granice između Austrije i Bavarske.

Njemački ministar kritizirao Austriju

Austrija tjednima organizira prijevoz tisuća migranata prema Njemačkoj, ali mnogi dolaze pojedinačno i često prelaze granicu kroz šumu. Njemački ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere je u srijedu oštro predbacio Austriji njezino ponašanje zato što, kako je rekao, neorganizirano šalje u Njemačku tisuće osoba.

On je dodao da je Austrija obećala da će poštivati propisane procedure izrazivši očekivanje da se odmah počne tako ponašati. Njemačka predviđa da će ove godine primiti između 800.000 i milijun tražitelja azila.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Policija medijima: Ne koristite dronove. U sukobu s izbjeglicama teže ozlijeđen policajac

>>Samo 10 osoba zatražilo azil u Hrvatskoj, među njima i jedan Rus

Komentara 10

BA
barbaizamerike
20:37 30.10.2015.

Istina::::Mikanovic nema plan za izbjeglice vjerovatno zato sto misli da ce da izgubi izbore

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:23 30.10.2015.

Es ist zu spät! Europa ist vorbei!

OS
osica
22:05 30.10.2015.

Auuuu korak smo do hot spota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije