Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRAVILA

Njemačka će dozvoliti da se ne određuje spol djeteta

beba
Marijan Sušenj/PIXSELL
01.11.2013.
u 09:25

Njemačke putovnice, koje sada imaju oznake M za muškarce i F za žene, dobit će i treću oznaku, X

Njemačka će postati prva europska zemlja koja će dozvoliti da se bebe koje imaju karakteristike oba spola ne registriraju ni kao muška ni kao ženska, prenosi BBC. Roditelji takve djece neće morati ispuniti kategoriju "spol" na rodnim listovima. Njemačke putovnice, koje sada imaju oznake M za muškarce i F za žene, dobit će i treću oznaku, X.

Cilj ovog poteza je umanjiti pritisak na roditelje za donošenje brze odluke o operaciji određivanja spola kod novorođenčadi s muškim i ženskim karakteristikama.

Inače, jedna od 2000 osoba ima karakteristika oba spola. Takozvani "međuspolci" imaju mješavinu ženskih i muških kromosoma, ili čak genitalija. Roditelji se ponekad odlučuju za kirurške zahvate kako bi što je više moguće uklonili znakove jednog spola.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar moskva
moskva
12:55 01.11.2013.

Očito da je su programeri završili partizanski kurs. Neviđeno glup portal . Tako je to kada se deci daje da se igraju programiranja .

NE
Nepokolebljiv
16:11 01.11.2013.

Interesantna vijest! Nisam znao da se rada tako velik postotak djece s oba seksualna organa. Oni ljudi koji su prvi poceli koristiti frazu "Jeb* se" su izgleda znali sta govore!

Avatar Češer
Češer
11:00 01.11.2013.

Bravo za Njemacku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije