Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špijunska afera

Nijemac SAD-u slao tajne dokumente

Angela Merkel
Foto: Reuters (Ilustracija)
04.07.2014.
u 22:54

Ovo je vrlo ozbiljan razvoj događaja. Vlada sada čeka zaključke tužitelja i policijske istrage - kazao je glasnogovornik kancelarke Angele Merkel

Nove optužbe o američkom špijuniranju Njemačke pojavile su se nakon što je policija uhitila 31-godišnjeg Nijemca zbog sumnje da radi kao strani agent.

Prema pisanjima njemačkih medija agent je navodno tajne dokumente slao američkoj tajnoj službi. Pretpostavlja se kako su dokumenti uključivali informacije o nastavku istrage o američkom elektroničkom špijuniranju koju provodi njemački parlament.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je američkog ambasadora  kako bi se očitovao o incidentu te im pomogao razriješiti situaciju, javlja marketwatch.com.

- Ovo je vrlo ozbiljan razvoj događaja. Vlada sada čeka zaključke tužitelja i policijske istrage - kazao je glasnogovornik kancelarke Angele Merkel.

>> Snowden zatražio azil u Brazilu, ministarstvo vanjskih poslova negira da je primilo zahtjev

Ključne riječi

Komentara 11

US
U sridu
23:12 04.07.2014.

Gospodjo Merkel kaznite te odvratne amere koji misle da su gospodari svijeta.

XA
xaron
07:42 05.07.2014.

Ja sam mislio da su to saveznici u NATO.

Avatar abcd
abcd
23:39 04.07.2014.

Metak. Racun poslati obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije