Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRŠILA POLICIJSKI SAT

Njegovateljica iz Stuttgarta dobila kaznu od 340 eura jer je prerano otišla na posao

The coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Hamburg
Fabian Bimmer/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Fenix
28.01.2021.
u 13:13

U Baden-Württembergu mjera ograničenja kretanja uvedena zbog suzbijanja koronavirusa primjenjuje se od 20 do 5 sati ujutro

Slučaj njegovateljice iz Stuttgarta koja je kažnjena jer je prerano otišla na posao izazvao je pravi skandal u tom gradu. Naime, njegovateljica koja radi u domu za starije osobe mora platiti kaznu od 340 eura jer je na posao otišla deset minuta prije nego što je završio policijski sat.

U Baden-Württembergu mjera ograničenja kretanja uvedena zbog suzbijanja koronavirusa primjenjuje se od 20 do 5 sati ujutro.  Njegovateljica je u 4.50 sati izašla iz kuće i krenula na posao, a ubrzo ju je zaustavila policija, javlja Fenix.

Budući da nije imala dozvolu ustanove u kojoj radi da se može kretati u to vrijeme, kažnjena je, i tri tjedna kasnije dobila je pismo od Ureda za javni red u kojem je pisalo kako mora platiti kaznu od 340 eura zbog nepoštovanja mjera ograničenog kretanja.

Njegovateljica je za lokalne novine rekla kako je policiji objasnila da je išla ranije na posao jer voli doći ranije na posao kao bi imala malo više vremena da se pripremi za rad. Očito joj to nije puno pomoglo jer nije mogla razuvjeriti policiju.

Slučaj je izazvao žestoke kritike, a reagiralo je i Ministarstvo unutarnjih poslova Baden-Württemberga. Državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Baden-Württemberga, Wilfried Klenk, u srijedu je rekao kako nadležne institucije pokreću istragu.

Ni njegovateljica ni njezin otac nisu htjeli komentirati slučaj pa je ostalo nejasno zašto je njegovateljica kažnjena kaznom višom od 75 eura, kolika je kazna za prekršaj za koji je se tereti.

Komentara 10

MO
MorciTheCroat
13:25 28.01.2021.

Svabama naklon do poda u autoindustriji i slicno, ali da se ponasaju bedasto vise puta to je tak nazalost.

LO
Lordess
13:39 28.01.2021.

Zato meni uvijek potvrda od firme stoji u autu, pa nek zovu moje šefove i provjeravaju, u Njem će te susjed bez problema prijavit policiji ak krivo parkiraš, nemaš masku, prebučan si...

IV
IvanSplit
13:45 28.01.2021.

Vrlo zalosno i bezobrazno babe su tamo davoli na prozorima spijuniraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije