Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najave ministra financija

Niži PDV na jabuke, jaja, med, naranče, jabuke...

jabuke
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
02.10.2015.
u 14:30

U Croatiastočaru, gospodarsko-interesnom udruženju najjačih proizvođača iz sektora mesne i mliječne industrije, smatraju kako je Lalovac trebao krenuti od proizvoda višeg cjenovnog razreda

Svježa riba, riječna i morska, kupus, blitva, krumpir, jagode, mandarinke, jabuke te jaja i med, samo su neke od namirnica za koje je ministar financija Boris Lalovac jučer najavio niži PDV. Plan obuhvaća 10 do 15 prehrambenih artikala na koje bi se sadašnja stopa od 25% smanjila na međustopu od 13% kako bi se stimulirala domaća proizvodnja te bi Lalovac, kako je ustvrdio, vrlo brzo trebao izaći i s izračunom koliko bi sve to državu koštalo.

– Znamo da ćemo tada imati i niži PDV na uvoz, ali ipak se daje poticaj domaćoj proizvodnji – kazao je ministar Lalovac, napominjući kako se neće smanjivati stopa PDV-a na meso jer bi to ipak bio prevelik udar na prihode od PDV-a.

U Croatiastočaru, gospodarsko-interesnom udruženju najjačih proizvođača iz sektora mesne i mliječne industrije, smatraju kako je Lalovac trebao krenuti od proizvoda višeg cjenovnog razreda, koje upravo zbog visoke cijene i PDV-a te niske kupovne moći Hrvati rjeđe kupuju pa tako samo u potrošnji sira zaostajemo i više nego dvostruko za prosjekom EU.

>> Prvi put nakon 2008. proračun u suficitu, u plusu je 200 milijuna

Komentara 7

Avatar petrolio
petrolio
14:44 02.10.2015.

lalovac najavljuje da će NAKON izbora snižavati PDV?!? pa što ga "stručnjače" nisi sada snizio? uostalom, lalovac nakon izbora i tako više neće biti ministar financija, kao niti milanović premijer!

ZO
zoom
14:46 02.10.2015.

lalovac i cijela ekipa SDP-ja će nakon izbora i tako biti oporba pa mogu komotno prestati sa spinovima...

GU
gustirna
14:46 02.10.2015.

A na kiki-riki ostaje isti......sram ga bilo,cicija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije