Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domišljati lopov

Niz krađa u varaždinskoj katedrali tijekom misa

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
04.02.2014.
u 10:34

- Prvi put kada se to desilo nismo ništa prijavljivali, jer smo mislili da osoba ne bi krala da nije trebala – kazao je velečasni Damjan Koren

- Nakon jučerašnje jutarnje svete mise u ordinarijat je došla gospođa te kazala kako joj je netko uzeo torbicu u kojoj je imala novčanik, dokumente, kartice... To smo odmah prijavili policiji i krenuli pregledavati snimke sigurnosnih kamera, jer u katedrali sve snimamo – kazao nam predstojnik katehetskog ureda Varaždinske biskupije, Damjan Koren.

Kaže, to im nije prva krađa u katedrali u posljednje vrijeme, a lopov iskorištava priliku nakon mise kada župljani idu do oltara.

- Zapravo ova krađa se, kao i ona 14. listopada prošle godine, nije dogodila tijekom mise nego pet minuta nakon mise kada župljani idu do oltara pa se crkva isprazni – kazao je. U crkvi pretpostavljaju da se u oba slučaja radi o istoj osobi.

- Iako je snimka od ponedjeljka malo lošija, prema usporedbi sa snimkom iz listopada vidi se da je to osoba koja ima isti hod i držanje – procjenjuje velečasni Koren, koji je u ponedjeljak pozvao i policiju.

- Prvi put kada se to desilo nismo ništa prijavljivali, jer smo mislili da osoba ne bi krala da nije trebala – zaključio je velečasni, pojasnivši kako je prvi puta, ova ženska osoba kako smatraju u katedrali, ukrala vino i darove sa oltara.

Iz policije su pak kratko poručili kako još nisu utvrdili tko je ukrao torbicu 71-godišnje gospođe i kako nastavljaju rad na pronalasku počinitelja.

>> Župnik: Ako je milodar manji od 50 kuna, to je vrijeđanje

Ključne riječi

Komentara 1

AK
akil
18:41 04.02.2014.

Bog će njemu to naplatiti prije ili kasnije.Oteto,prokleto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije