Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i njima je kriza

Nitko ne želi za kvadrat stana dati 8000 eura

zgrada
Vojislav Mazzocco
07.06.2010.
u 21:45

Stan od 47,8 kvadrata stajao bi 334.600 eura, a najveći penthouse od 529 metara četvornih čak 4,3 milijuna eura.

Iako su za luksuzne stanove u samom središtu Zagreba, u Cesarčevoj ulici, čija se cijena kvadrata penje i do osam tisuća eura, bili zainteresirani mnogi imućni Hrvati, čini se da su kriza i recesija većinu ipak ohladile od ideje o stanovanju nadomak Trgu bana Jelačića.

Umjesto stana - garaža
Večernji list u posjedu je liste kupaca koji su se svojedobno raspitivali o cijeni i kvadraturi tih stanova, a investitori iz tvrtke Centar Gradski podrum, tvrtke koju su osnovali IGH, Konstruktor i Zagrebačka banka, predbilježili su ih kao potencijalne kupce.

Među onima koji su po tom popisu bili spremni izbrojiti za najmanji stan od 47,8 kvadrata 334.600 eura ili pak za najveće penthouse od 529 metara četvornih čak 4,3 milijuna eura, jesu Borna Rajić, bivša supruga Luke Rajića, Josip Madirazza, nekadašnji član NO-a Lure i Rajićev odvjetnik, Piroška Canjuga, izvršna direktorica u Agrokoru, Enver Moralić, jedan od najbogatijih Hrvata, odvjetnik Marijan Hanžeković, Bogdan Tihava, direktor Autohrvatske, Vlado Čović, direktor Zagrebmontaže, Ante Vlahović, predsjednik uprave TDR-a, tvrtka Tomić BMW, Pavo Zubak, vlasnik Auto Zubaka, odvjetnik Pero Lozica...

– Prijavio sam se za stan u Ban centru prije tri godine, ali sam lani odustao zbog gospodarske situacije – rekao nam je Bogdan Tihava, direktor Autohrvatske.

Marijan Hanžeković pak kaže kako je kupnja stana privatna informacija i kako o tome uopće ne želi razgovarati. Odvjetnik Lozica pak kaže da se interesirao za stan u Ban centru, ali da mu je preskup te sad razmišlja o kupnji dviju garaža u toj zgradi budući da u centru ima ured.

Žaklina Zubak, potpredsjednica Auto Zubaka, potvrdila je da će u Ban centru kupiti više garažnih mjesta za potrebe gostiju Gradske kavane čiji su vlasnici te da su zainteresirani za poslovni prostor, no da njegova kupnja ipak ovisi o budućoj financijskoj situaciji. Marcel Majsec, nekadašnji ravnatelj, a sada stručni savjetnik Krapinskih toplica, rekao nam je kako je s Petrom Đukanom, formalnim predstavnikom tvrtke Gradski podrumi, razgovarao o cijeni stanova, ali su mu bili preskupi.

Najam ili prodaja
– Htio sam stan kupiti za studij svoje djece nekim novcem koji imam od nasljedstva. No, Đukan mi se poslije tog razgovora više nije javio – izjavio je Majsec.

Međutim, neki s tog popisa apsolutno su negirali da su se ikad raspitivali o stanovima u Cesarčevoj ulici. Tako Zlatko Canjuga tvrdi da on i njegova supruga s njima nemaju nikakve veze, jednako je ustvrdio i Miomir Žužul, ali i bivša časna sestra Bernardica Juretić koja sada radi u ljudskim resursima IGH.

– Netko se lijepo našalio kada me stavio na taj popis – odgovorila je B. Juretić. Direktor Centra Gradski podrum Petar Đukan priznaje kako još ni sami nisu načisto hoće li stanove prodavati ili ih dati u najam, iz čega se iščitava da su svjesni kako za njih ne mogu postići željenu cijenu. Otkrio je da za 15 od 60 stanova imaju potpisane predugovore, ali da nitko od tih 15 kupaca još nije uplatio ni kaparu.

Komentara 66

DU
Deleted user
07:41 08.06.2010.

Baš me zanima koliko će platit porez ili su oni izuzeti iz te stavke jer eto investitoru je loše krenulo pa će mu država oprostit tu malu poreznu stavku.

VI
Vito
07:44 08.06.2010.

Dobro je. tako će pretvoriti zgradu u prvobinu namjenu - javnu garažu. Lijepo će imati 11 katova za parkiranje svi koji dolaze s istoka i sjevera u centar grada, dovoljno prostora za 2000 vozila. Izgradnjom graže sličnih dimenzija ispod srednješkolskogog igrališta, 6000 vozila, riješili smo problem parkiranj i možem središte proglasiti pješačkom zonom od Draškovićeve do Frankopanske, od Glavnog kolodvora do stare Vlaške.

Avatar kos
kos
19:13 08.06.2010.

Kako ste naivni to će kupiti naša Vlast(ili je to bilo njima namjenjeno)....,razmislite malo,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije