Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lulo Rose

Nitko ne skriva oduševljenje: Rudari iskopali 'povijesno otkriće'

FILE PHOTO: An Alrosa employee holds a 14,83-carat pink diamond during an official presentation in Moscow
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/3
27.07.2022.
u 10:46

Rudari u Angoli iskopali su rijedak čisti ružičasti dijamant za koji se vjeruje da je najveći pronađen u 300 godina, objavio je u srijedu australski operater nalazišta.

Ružičasti dijamant od 170 karata, nazvan Lulo Rose, otkriven je u rudniku Lulo na sjeveroistoku zemlje bogatom dijamantima i jedan je od najvećih ružičastih dijamanata dosad pronađenih, objavila je Lucapa Diamond Company u izjavi ulagačima.

"Povijesno" otkriće dijamanta tipa IIa, jednog od najrjeđih i najčišćih oblika prirodnog kamenja, pozdravila je angolska vlada, koja je također partner u rudniku.

"Ovaj rekordni i spektakularni ružičasti dijamant iskopan u Lulu nastavlja predstavljati Angolu kao važnog igrača na svjetskoj pozornici", rekao je angolski ministar mineralnih resursa Diamantino Azevedo.

Dijamant će biti prodan na međunarodnom natječaju, vjerojatno po vrtoglavoj cijeni.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije