Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski pjenušac

Nisu im vjerovali, a slavonski par začepio im je usta: 'Samo treba malo hrabrosti'

vinogradi
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/3
01.04.2018.
u 11:50

U početku su proizvodili svega 200-tinjak boca za vlastite potrebe, no sada godišnje proizvedu 6000 boca i praktički su jedini ozbiljni proizvođači pjenušca na istoku Hrvatske.

Bračni par Goran i Gordana Josipović uspjeli su u svojem naumu iako im nitko nije davao šanse

Ušli su u posao proizvodnje pjenušca za kojeg nitko u požeškom kraju nije imao sluha. 

Naime, oni su svoju prepoznatljivost razvili tehnologijom proizvodnje od sorte od koje nitko još nije pokušavao učiniti nešto slično – graševine.

“Vi niste normalni! Tko je vidio da se u Slavoniji pije pjenušac?! Ako se za nešto može reći da će vrlo brzo završiti kao potpuni promašaj, onda će to biti vaša priča sa slavonskim pjenušcima!”. Tako su Goranu i Gordani Josipović iz Požege govorili u njihovom kraju kada su se odlučili okušati u proizvodnji pjenušca, piše Agroklub.

“Mora netko biti i prvi, negdje se mora i krenuti! Samo treba malo hrabrosti, ljubavi prema perlama i – želja za drugačijim. Što će nam još jedan pjenušac od chardonnaya”, pričaju Goran i Gordana koji su se proizvodnjom počeli baviti prije pet godina. Nije, kažu, uvijek bilo lako.

Učili na greškama

”Mi smo se učili proizvoditi pjenušac od graševine na svojim greškama, bilo je i prolijevanja, ali sve novotarije i pokuse smo uvijek radili na malim serijama, po 20-ak boca, tako da neuspjeh s tolikom količinom nikada ne bih nazvao – katastrofom", rekao je Goran.

U početku su proizvodili svega 200-tinjak boca za vlastite potrebe, no sada godišnje proizvedu 6000 boca i praktički su jedini ozbiljni proizvođači pjenušca na istoku Hrvatske.

Oni su u prosincu su svoje sugrađane iznenadili novim jumbo plakatom. Na plakatu dominiraju saksofon, čaša i boca Zlatnog pjenušca i natpis – ‘Music in the Glass’! Pjenušac će se zvati – Jazz, po glazbi koju oboje obožavaju. Saksofon na plakatu označio je ljubav njihovog sina koji ga svira.

A Goran i Gordana tvrde da su u Hrvatskoj originalni i po Brut rosé pjenušcu od kratkotrajno maceriranog – pinota sivog. I koji će se ubuduće zvati – Tango – po njihovom omiljenom plesu.

Komentara 12

YE
yelloman
12:25 01.04.2018.

Sve super osim brandiranja. Zar nasi proizvodjaci ne mogu nazvati svoje proizvode ikako drugacije osim po vlastitom prezimenu i napraviti neku cool etiketu. Gledam australska i juznoafricka vina sa zanimljivim i prepoznatljivim imenima i etiketama. Kod nas samo neki bezvezni font i prezime.

DU
Deleted user
12:10 01.04.2018.

U zemlji koju godisnje posjeti 18 milijuna ljudi prodati 6000 litara pjenusca ne bi trebao biti probem - zar ne?

Avatar Moodleen
Moodleen
21:20 01.04.2018.

I onda za ilistraciju koriste vinograde u Podravini. Majstori novinarstva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije