Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica Vesna Pusić poručila Turcima

U EU smo ušli prije vas zato što smo manji, a ne zato što smo bolji

vesna pusić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
19.12.2014.
u 16:44

Hrvatska šefica diplomacije i njezin turski kolega potpisali su Memorandum o razumijevanju o suradnji iz područja europskih poslova

Oštre kritike koje EU-a upućuje Turskoj treba shvatiti dobronamjerno, kao poticaj Ankari da ostane na putu prema budućem članstvu u Uniji, kazala je danas hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić nakon sastanka s turskim kolegom Mevlutom Cavusogluom u Ankari.
Dvoje ministara potpisali su Memorandum o razumijevanju o suradnji iz područja europskih poslova. Inače, Hrvatska i Turska su pregovore za članstvo otvorile iste noći 2005., no Turska ne napreduje zbog kritika oko ljudskih prava i demokratskih sloboda.
- U međuvremenu je Hrvatska postala članica, ne zato što smo bolji, već zato što smo puno manji, a Hrvatska vjeruje da je važno i za Tursku i za EU da Turska postane članica Unije zbog njezinog ključnog faktora stabilizacije i razvoja ovog dijela Europe i svijeta - objasnila je Vesna Pusić. 
Ključne riječi

Komentara 28

SA
sablja810
20:17 19.12.2014.

Turska je ekonomski, dakle gospodarski puno naprednija od bilo koje zemlje balkana i sire. Njima netreba govoriti jedna stranacka funcionerka sta ce i kako ce, pogotovo ponizavati ovu zemlju javno. To je politika ove vlade i znamo koga jos. Turska je bila velesila i carstvo i danas je ekonomski i nije istinit mit o zaostalosti. To dolazi zna se od koga.

DU
Deleted user
17:28 19.12.2014.

Uz to sto valja gluposti (kao i obicno), sada i vrijedja sve gradjane ove zemlje!!!

GO
google385
17:01 19.12.2014.

ova valja bisere nece reci turcima istinu nisu usli u EU jer su drugi svijet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije