Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crveni križ

Nismo lakomi, želimo da je zakon jednak za sve samouprave

\'10.06.2011., Bjelovar - Ratimir Blazekovic, ravnatelj Gradskog drustva Crvenog kriza Bjelovar  Photo: Damir Spehar/PIXSELL\'
Damir Špehar/PIXSELL
14.06.2011.
u 06:36

Ratimir Blažeković, ravnatelj gradskog Crvenog križa, potvrdio je da im općine duguju oko pola milijuna kuna, ali i da se žele nagoditi – a ne suditi

Nakon poznatog spora s Gradom Bjelovarom, koji su tek pravomoćnom sudskom presudom privoljeli na podmirenje višegodišnjeg duga, Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar sličan problem ima i s osam okolnih općina. Na ovotjednoj sjednici Odbor Crvenog križa podržao je ideju da se i od općina, jednako kao od Grada, traži poštivanje zakonom određenih obveza za razdoblje od pet prethodnih godina.

– Po istoj metodi koja je rađena u sporu s Gradom, a koju je sud prihvatio kao relevantnu, napravili smo izračune dugova za svaku od osam općina i zatražili njihovo očitovanje – objašnjava Ratimir Blažeković, ravnatelj bjelovarskog Crvenog križa. Dodaje da im općine zajedno duguju nešto više od pola milijuna kuna, pri čemu se pojedinačni dug kreće od deset do 120 tisuća.

– Nastojat ćemo kao i prvotno s Gradom izbjeći sudski postupak i pitanje dugova riješiti nagodbom no to ne ovisi samo od nas – ističe, dodajući da je Općina Zrinski Topolovac zasad jedina prihvatila dug i već počela s otplatom.

– Ne činimo to zato što smo lakomi na novac, već zato što kao institucija želimo dase zakon prema svim jedinicama lokalne samouprave primjenjuje jednako – tvrdi Blažeković, dodajući da ostale općine pokušavaju dug umanjiti osporavajući način obračuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije