Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sloga Tri majke kažu

Nismo dobile otpremninu jer smo na rodiljskom?

'17.08.2010., Koprivnica - Mira Pakasin, jedna od trudnica koja nije dobila obecani novac. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
17.08.2010.
u 15:50

- Trebala sam dobiti 21.000 kuna za 25 godina staža. Novcem sam htjela baki koja me othranila sagraditi nadgrobni spomenik - kaže Mira Pakasin

- Ako su svi dobili otpremnine, zašto mi nemamo pravo - jer smo na rodiljskom? - pita se Mira Pakasin (43), koja je za vrijeme rodiljskog dopusta bila zaposlena u Slogi, zajedno s kolegicama Sanjom i Renatom.

Nije nam jasno

Sve su tri u međuvremenu rodile, Miri je ovo četvrto dijete, a sada primaju rodiljnu naknadu.

- Vjenčala sam se za Slogu. Za 25 godina radnoga staža trebala sam, kao i svi, dobiti pola otpremnine - 21.000 kuna - žali se ona.

Sa suzama u očima kaže da je tim novcem planirala izgraditi nadgrobni spomenik baki koja ju je othranila.

- Ostali su zaposlenici, nakon što je tvrtka otišla u stečaj, od Fonda za razvoj i zapošljavanje dobili polovicu otpremnine pa nam nije jasno po kojim osnovana sada mi nemamo prava - rekao je Sanjin suprug.

Ona pak za 23 godine staža, ima pravo na 16. 027 kuna otpremnine, a rodila je drugo dijete.

- Franjo Otročak, stečajni upravitelj, lani nam je kazao da pričekamo da završi stečajni postupak pa će nam isplatiti iz stečajne mase. Napomenuo je da nema potrebe da se žalimo. No sada je kazao je da se nije nadao da će Sloga biti prodana za tako malo novca te da nema od kuda isplatiti - priča Mira.

 

Nije mnogo, ali znači

Renata, koja je dobila treće dijete, ostala je bez 10.000 kuna. - Nije to velik novac, ali nama puno znači. Htjela sam obnoviti dječju sobu - žali se ona.

Bile su i kod odvjetnika, no kažu da im je rečeno da ne mogu ništa jer se nisu na vrijeme žalile.

- Osjećamo se obespravljeno. Kako se to vodi briga o rodiljama i šiti roditelje, a napravi se takav propust - pita se Sanjin suprug.

No Franjo Otročak, stečajni upravitelj, kaže da one ne žele prihvatiti činjenicu da po pravilniku Fonda nemaju pravo na isplatu jer prestanak njihova radnog odnosa nije pravno potvrđen.

- Nakon sjednice odbora vjerovnika, vidjet ću hoće li se za njih naći rješenje, a ima ih još 15-ak koji nisu dobili novac. Nisam ni slutio da će Sloga biti prodana za tek pola milijuna kuna - kaže on.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije