Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijeli državni vrh

Nikolić i Dačić na božićnoj misi u beogradskoj katedrali

'Serbian President Tomislav Nikolic (L) hugs Serbian Prime Minister Ivica Dacic (R) prior to their meeting with U.S. Secretary of State Hillary Clinton and EU foreign policy chief Catherine Ashton in
Reuters/Pixsell
25.12.2012.
u 10:06

U beogradskoj katedrali u Župi Krista Kralja, su nazočili, osim velikog broja vjernika katolika, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

- Sretan, srećan, blagosloven i čestit ovaj Božić. I neka u svima nama odjekuje i velika mudrost Istoka - prenose srpski mediji riječi beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara s božićne mise u beogradskoj katedrali u Župi Krista Kralja, kojoj su nazočili, osim velikog broja vjernika katolika, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, veleposlnici i predstavnici vjerskih zajednica.

- Rođenje i rađanje nije igra slučaja ili neka sistemska greška, to je čudo svih čudesa i središte života. Ove noći ne možemo ni shvatiti ni prihvatiti da je u posljednjih deset godina u našoj zemlji nestalo više od 300 000 njenih stanovnika - rekao je Hočevar u sinoćnoj propovedi za Badnje veče pojasnivši kako je sadržaj Božića za sve kršćane jednak, slavi se rođenje božijeg sina Isusa Krista i ocjenio kako \"svi vide potrebu da se u ljudima rodi novi čovjek, jer bez toga nema novih vremena\". Nadbiskup Hočevar je dodao kako postoje \"vanjske razlike u slavlju istočnih i zapadnih crkava zbog različitih obreda, ali sadržaj je uvek isti i katolici u Srbiji Božić slave kao i katolici u čitavom svijetu\".

>> Kardinal Bozanić: Kršćani moraju biti aktivni u aktualnim zbivanjima

Komentara 32

TM
Tvrtko mali
16:50 25.12.2012.

vordag ako odustanemo od kalendara onda bi slavili Bozic sa vama,ovako je lepse ,zna se sta je cije

OB
-obrisani-
17:25 25.12.2012.

Sad vam se Njofra u grobu prevrće.Četnički vojvoda na misi a oni što su mu pevali hvalospeve sada dolaze i pevaju za prljave srpske novce. Vole Srbi da daju pare pevaljkama i pevačima a naročito onim vašim što dođu podvijena repa.Ništa mi ne zaboravljamo al' kad nam već dođu pred noge što da ih ne častimo.

TM
Tvrtko mali
16:48 25.12.2012.

PUTIN kao prvo razlikuj Srbijance i Srbe,Srbijanci su direktni potomci populacije iz Hercegovine,Crne Gore i Albanije ,time su Srbijanci bar za nas iz Bosne nesto slicno Hrvatima,dogadaji iz proslosti pokazuju da postoji krvno srodstvo izmedu vas ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije