Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija offside

Nikoli Melnjaku sud blokirao račun, ne može do 100.000 kn

melnjak nikola
Marko Jurinec/PIXSELL
28.07.2010.
u 21:30

Bivšeg igrača Međimurja USKOK sumnjiči da je sudjelovao u namještanju utakmice protiv Hajduka 
u svibnju 2010. godine

Nikola Melnjak (29), bivši nogometaš NK Međimurja i jedan od osumnjičenika u aferi Offside, do okončanja sudskoga postupka ne može raspolagati sa 100.000 kuna oročena štednog uloga na računu Zagrebačke banke jer je USKOK zatražio da mu se taj novac blokira. Blokada je zatražena jer se sumnja da je riječ o novcu koji je zarađen kaznenim djelom.

USKOK je tražio da se raspolaganje tim novcem do okončanja sudskog postupka onemogući i Melnjakovoj supruzi te bilo kojoj trećoj osobi koja bi u poslovnicu Zabe u Varaždinu, u kojoj je račun otvoren, došla s nalogom za isplatu.

Sam Melnjak, koji jedini od 22 osumnjičenika iz akcije Offside nije bio pritvoren već je odmah poslije uhićenja te saslušanja u USKOK-u prije mjesec i pol dana bio pušten da se brani sa slobode, situaciju oko svog bankovnog računa nije htio komentirati.

– Želim samo ponoviti kako nisam sudjelovao u namještanju utakmica. Sav novac koji imam, zaradio sam na pošten način, a to ću i dokazati – bilo je sve što je Nikola Melnjak rekao u kratkom telefonskom razgovoru.

On je trenutačno u Slovačkoj u kojoj nastupa za momčad Spartaka iz Trnave.

Onamo je otišao samo nekoliko dana prije nego što je USKOK pokrenuo akciju kojoj bi krajnji cilj trebalo biti raščišćivanje kaljuže u našem nogometu.

U svom zahtjevu za blokadom Melnjakova računa, USKOK navodi kako se sumnja da je Melnjak od 23. veljače do 13. svibnja 2010. godine kao nogometaš Međimurja sudjelovao u namještanju jedne utakmice Prve hrvatske nogometne lige.

Kako je nekako u to inkriminirano vrijeme Melnjak u banku položio i oročio 100.000 kuna te kako je njegova mjesečna zarada bila 20.000 kuna bruto, USKOK smatra da postoji nerazmjer između njegove zarade i bankovnog računa. Osim toga, 100.000 kuna oročeno je poslije 8. svibnja 2010., dakle nakon odigravanja utakmice između Hajduka i Međimurja, za čije se namještanje među ostalima sumnjiči i Melnjak.

Komentara 7

MM
Mladen Miletić
10:29 29.07.2010.

Nikoli Melnjaku sud blokirao račun, ne može do 100.000 kn , to nisu radili ni sa ratnim zloöincima , nekima nepravomoöno osuđenima šalju lovu u inostranstvo-Bosnu ! Samo pametni drža novac u Hrvatskoj oni ludi na sigurnom.

OB
-obrisani-
10:15 29.07.2010.

ostale račune na Kanarskim otocima,hr vlast nije u mogućnosti blokirati,zbog nesusretljivosti tamošnje vlade.

Avatar _Hedon_
_Hedon_
03:37 29.07.2010.

A ostalih 10-tak racuna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije