Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odjeci politike

Nijemci ne vole teme iz prošlosti, Hrvatska im je lani bila simpatičnija

Turisti
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/5
09.06.2016.
u 07:00

Mnogi su konkurenti u ozbiljnijim problemima i politička nestabilnost na domaćoj sceni zasad ne utječe na interes za Hrvatsku.

Buru na političkoj sceni turizam prati sa zebnjom. Strani mediji ažurno prenose što se kod nas događa i svi se pitaju hoće li ta situacija naškoditi turističkom imidžu zemlje. Zasad, na sreću, među Europljanima i dalje pretežu argumenti za odmor u Hrvatskoj.

U nedalekoj Austriji, recimo, dobro se zna što se kod nas događa, ali dominiraju pozitivno obojeni medijski prilozi o popularnosti naše obale. Naši sugovornici iz Austrije podsjećaju da je Grčka s većom i dramatičnijom krizom u 2015. imala više gostiju nego mirne 2014.

Nema straha ni za Mađare koji bi zbog veza MOL-a i Hrvatske mogli biti vrlo zainteresirani za zbivanja u Hrvatskoj.

“Ovdje se objavljuju uglavnom šture informacije i nisu na naslovnicama. Ali zato je u posljednja dva tjedna u mađarskim medijima objavljeno 50 pozitivnih naslova o našem turizmu, a desetak i o posjetu ministra Klimana”, kaže Marin Skenderović, direktor HTZ-a u Budimpešti.

I Selimir Ognjenović, čelnik njemačkog turoperatora specijaliziranog za Hrvatsku ID Riva toursa, potvrđuje da politički potresi zasad ne utječu na buking. No upozorava da je mnogim Nijemcima Hrvatska uoči ljeta 2016. manje simpatična nego prije godinu dana: “Javnost ovdje sve zna i prati, od svastike na Poljudu i micanja Titove biste s Pantovčaka do recikliranja tema iz prošlosti posljednjih mjeseci. Nijemci su sa svojom prošlošću raskrstili i ni najmanje im nije simpatično okretanje unazad”.

>>U travnju gotovo 9000 turista manje nego lani u istom mjesecu

>>Dva važna turistička zakona možda već na jesen u proceduri

Komentara 30

BB
bblc
10:27 09.06.2016.

Notorna neistina(laž) i te kako Nijemci znaju prošlost a to su dokazali kad nam je bila najpotrebitija ruka prijateljstva i pomoć,koju su nsm pružili.Kako dalje tonemo u političku krizu,tiskovine žele obetvrijediti sve što je domoljubno i žele nas odvući u regijon.

Avatar navijač
navijač
09:24 09.06.2016.

Bravo Radmila ali još si trebala napisati da Nemci sve više dolaze u srbiju , prava si profesionalka.

AD
adrian1
09:41 09.06.2016.

Hrvati se vole baviti prošlošću jer nemaju što ponuditi u budućnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije