Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'poticanje na mržnju'

Nijemac usporedio cijepljenje s holokaustom, dobio otkaz i otpremninu, sada mora platiti kaznu

ZJZ Šibensko-kninske županije osigurao proteinska cjepiva
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
05.01.2024.
u 12:54

Sutkinja je kazala da očekuje da će se optuženi žaliti na presudu

Profesor u njemačkom glavnom gradu Berlinu kažnjen je u četvrtak s 3000 eura zbog poticanja na mržnju usporedivši cjepivo protiv koronavirusa s holokaustom. Šezdesetdvogodišnjak, koji je predavao u strukovnoj školi, trivijalizirao je ubojstvo šest milijuna Židova, odredio je okružni sud u četvrtak.

Optuženik je 2021. na internetskoj platformi objavio video koji prikazuje vrata nacističkog koncentracijskog logora, a umjesto zloglasnog gesla "Arbeit macht frei" (rad oslobađa) koje se nalazilo na ulazu u takve logore, umetnuo je "Impfen macht frei" (cijepljenje oslobađa). Prema optužnici, u drugom videu je s holokaustom usporedio mjere njemačke vlade za suzbijanje koronavirusa.

Izjednačivanje povijesne nepravde s mjerama protiv koronavirusa "je trivijalizacija, svaka druga interpretacija je nategnuta", rekla je sutkinja, navodeći raniju odluku berlinskog ustavnog suda u sličnom slučaju. Sutkinja je kazala da očekuje da će se optuženi žaliti na presudu.

Grad je u kolovozu 2021. dao otkaz profesoru, zbog čega je on započeo postupak na radnom sudu. Dodijeljena mu je otpremnina od 72.000 eura, no radni sud je presudio da nije razumno od Berlina očekivati da mu omogući povratak na radno mjesto.

VIDEO Poplave pogodile Njemačku

Ključne riječi

Komentara 5

V0
Vlaskoulicanec4.0
13:33 05.01.2024.

A kako bi se onda trebalo zvati povećanje smrtnosti od 15% u Njemačkoj?

TR
trpimir2022
09:41 06.01.2024.

Kako da drugačije brani civilizacija, koja počiva na debelim slojevima laži ?

IK
Ikarus
15:10 05.01.2024.

U Njemačkoj i u Americi već traju suđenja zbog nuspojava korona cjepiva kada se dovoljno utvrde činjenica tražit če se aktiviranje numberškog zakona zbog velikih smrtnih događaja a uzrok je cjepivo.dakle naj stroža kazna za poticanje i prisiljavanje na cijepljenje bit če smrtna kazna .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije