Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrivena suština

'Nije Štromar protiv Ratka, nitko se ne usudi protiv Ratka'

Županijsko predstavništvo HNS-a
Marko Jurinec/PIXSELL
10.10.2013.
u 16:25

Varaždinski haenesovci javno su pružili podršku povratku Radimira Čačića na mjesto koje mu pripada u stranci, no tvrde da nema raskola u stranci

Haenesovci varaždinske županije u četvrtak su javno pružili podršku povratku Radimiru Čačiću u politiku, nakon što odsluži zatvorsku kaznu. Nakon sjednice užeg Predsjedništva u Varaždinu svi su zajedno oko 15 sati izašli pred stranačke prostorije te je župan Predrag Štromar, ujedno i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i “treći čovjek” stranke, iznio zaključak sastanka.

- Osim unutarstranačkih izbora u županiji, analizirali smo i medijske napise. Zaključili smo da je bilo dosta negativnosti pri predstavljanju HNS-ova tima od 40 ljudi, nekih naslova i podnaslova, iako tekstovi i nisu bili toliko loši, ali mi smo zaključili da stojimo iza zaključaka koje smo donijeli prije; i za izbor Sjeverozapadnog regionalnog saveza i za njegova predsjednika Čačića kad se vrati. A to je i odluka Središnjeg odbora stranke iz ožujka - iznio je Štromar teže “probavljivu” izjavu.

No njena je poanta jasna: na sjeverozapadu, gdje je i HNS-ova, ali i Čačićeva baza, podupiru ga, unatoč izjavama Vesne Pusić, predsjednice stranke. - Od 90-te do danas postizali smo odlične rezultate i dalje ćemo s Čačićem. Naša je organizacija najjača. Kad se vrati, mjesto mu je zagarantirano. I kao predsjednika Sjeverozapadnog saveza i u Predsjedništvu stranke. A sam će odlučiti kojim će smjerom krenuti dalje. No javno je rekao da se neće kandidirati za predsjednika stranke - kaže Štromar, no i dalje tvrdi da raskola u stranci nema.

"Nitko se ne usuđuje protiv Ratka"

Ovih ga se dana, iako ga je Čačić “iznjedrio”, javno svrstavalo u tabor Vesne Pusić. Na pitanje Večernjeg lista da se jasno odredi, budući da su jučer, eto, podržali Čačića, odvraća: “Nisam se ja nikome pridružio, radim u korist HNS-a”. Jedan od članova Predsjedništva, koji otvoreno kaže da je uz Čačića, nakon sastanka pak nam je pojasnio Štromarovu poziciju i suštinu mentaliteta varaždinskih haenesovaca. - Štromar je legalist. Zbog svoga položaja u Središnjem odboru često sjedi do Vesne Pusić, prirodno je da ona ima određeni utjecaj na njega. No nije zbog toga protiv Ratka, nitko se ne usuđuje protiv Ratka. A podrška koju smo mu sad pružili, ona je prije svega motivirana medijskim napisima da bi ga trebalo izbaciti iz stranke, s čime se apsolutno ne slažemo - kaže i dodaje da su "deklaraciju o Čačiću" donijeli jednoglasno.

Naš izvor komentirao je i određene medijske napise da Čačić planira ukloniti predsjednike čak triju županijskih organizacija, među kojima je i Štromar, jer su se približili Vesni Pusić. - Nikad nije bilo govora o tome da bi se Štromara rušilo. No, valja znati da je Čačić javno rekao, pred tisuću ljudi, da nije dobro biti i izvršna vlast i predsjednik stranke, tj. Štromar je i župan i županijski predsjednik. Iz toga svatko može izvući kakav zaključak želi - kaže.

>> Čačiću 'smještaju' susrete s Milanovićem i Josipovićem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije