Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Šuker:

'Nije bilo zgodno otići na led i zimu, ljepše je bilo šminkati se po Stradunu'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
05.02.2014.
u 11:38

Ivan Šuker zamjerio je što nitko iz Vlade do danas nije otišao u Gorski kotar jer bi njihova "topla riječ" puno pomogla građanima tog smrznutog dijela Hrvatske

Saborski zastupnici danas su prije predstavljanja izvješća Mladena Bajića o radu DORH-a za 2012., zatražili stanku u zasjedanju te pozvali Vladu da što prije zatraži pomoć Bruxellesa kako bi se sanirale posljedice ledene kiše u Gorskom kotaru koji je danima bez struje i odvojen od ostatka Hrvatske.

HNS-ova Nada Turina Đurić rekla je da će se Gorski kotar sigurno oporaviti u osnovnim stvarima kroz desetak dana, ali se zbog posljedica koje je pretrpio neće oporaviti još mjesecima.

– Prolazim svaki dan kroz Gorski kotar, autocesta je prohodna, ali ostatak je u kolapsu. Prometnice, željeznice, škole i zdravstveni sustav nije bilo moguće osposobiti – primijetila je Turina Đurić te dodala kako je Gorski kotar pun polja palih telekomunikacijskih i električnih stupova. Štete su goleme, pa trebamo, poput Slovenije, krenuti u Bruxelles i tražiti pomoć.

– Apeliram na Vladu i nadležna ministarstva da što brže krenu u tu proceduru jer će obnova trajati nekoliko mjeseci, a tko zna koliko će sredstava za to trebati – ustvrdila je Turina Đurić, a s njome se složio i HDZ-ov Ivan Šuker, ali i zamjerio što nitko iz Vlade do danas nije otišao u Gorski kotar jer bi njihova "topla riječ" puno pomogla građanima tog smrznutog dijela Hrvatske.

– Danas je južina, led će se otopiti, a to što netko danas ide tamo, ne znači puno. Nije bilo zgodno otići na led i zimu, ljepše je bilo šminkati se po Stradunu – zamjerio je Šuker koji vjeruje da se još u nedjelju otišlo u Bruxelles da bi danas već stigla neka pomoć iz EU. Pohvalio je i Hrvatsku gorsku službu spašavanja koja je još jednom dokazala da je uvijek spremna pomoći te zamjerio što im država ne daje veću financijsku pomoć.

>> Za cijelo područje Gorskog kotara proglašena elementarna nepogoda

Komentara 4

Avatar gladnijura
gladnijura
12:35 05.02.2014.

Ovo spada u jednu od najblesavijih Šukijevih izjava. Kaj bi pomoglo ljudima u gorskom kotaru da ih netko obiđe? Ista korist kao i da ja tamo odem. Bitno je hoće li se za taj potrošeni dio Hrvatske naći filira za pomoć!

MI
Mingan
13:53 05.02.2014.

Deplasirano cak i od Sukija. Zagrepcanec sam, stovise i njegov sugradjanin, ali spominjati Stradun je glupo. Isto tako je mogao reci Jelacic plac . Fucka se svima njima za stradale i sirotinju ! Pa nema ih ni na njihovim sjednicamama za koje ih placamo.

EV
evropljanin
11:57 05.02.2014.

zasto niste otisli vi gosp.suker ako vam to lezi na srcu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije