Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nicolas Sarkozy proglašen europskim političarom godine

03.12.2008.
u 08:21

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy izabran je za europskog političara godine u izboru koji je organizirao belgijski tjednik European Voice. Imenovan je zbog uspjeha u postizanju sporazuma o okončanju rata u Gruziji.

Među šestoricom nominiranih europskih političara nalazio se i predsjednik Srbije Boris Tadić koji je bio predložen, kako navodi European Voice, zbog "približavanja svoje zemlje članstvu u EU izručenjem Radovana Karadžića Haaškom sudu".

Kandidati su također bili i premijer Poljske Donald Tusk, zbog vraćanja Poljske na proeuropsku liniju, te njemački ministar okoliša Sigmar Gabriel, zbog obećanja o smanjenju emisije CO za 40 posto. Zbog zalaganja u rješavanju ciparskog spora nominirani su bili i predsjednik Cipra Demetris Christofias i vođa ciparskih Turaka Mehmet Ali Talat.

Bugarka Meglena Kuneva, povjerenica za zaštitu potrošača, proglašena je za Europljanku godine, a povjerenik Europske komisije za okoliš Stavros Dimas izabran je za Europskog povjerenika godine. Rumunjski šef antikorupcijskog ureda Daniel Morar proglašen je za nadahnuće godine.

(ič)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije