Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u županji

Ni traga zločincu: Starog kamatara ubili zbog duga?

'30.10.2011., Zupanja - U obiteljskoj kuci, u ulici baruna Trenka 127., kcer pronasla mrtvoga oca. Policija obavlja ocevid. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
01.11.2011.
u 18:40

Ivana Bušića, za kojeg Županjci kažu da je kamatario, u lokvi krvi u kući pronašla kći kada mu je nosila ručak

Policija još traga za ubojicom 75-godišnjaka u Županji za kojega pričaju da se bavio posuđivanjem novca. Ubojica je žrtvu usmrtio u subotu između 22 i 24 sata u kući u Ulici baruna Trenka 127. Oca je mrtvog, okrvavljene glave, na podu pronašla kći kada mu je u nedjelju oko podneva donijela ručak. Policija ne želi iznositi detalje o zločinu kako ne bi pomogla osumnjičenicima na poligrafskom ispitivanju, pa ne želi reći ni čime je ubijen, a ni tužiteljstvo ne ide u javnost s informacijama.

Vozio bicikl Županjom

Neslužbeno doznajemo kako se radi o Ivanu Bušiću, čudnom čovjeku, kako ga opisuju Županjci, koji je živo sam u obiteljskoj kući od kada ga je napustila supruga koja je u međuvremenu umrla. Za njega pričaju da je imao puno novca te da ga je posuđivao uz visoke kamate, ali i da nitko ne zna je li ikada radio što ozbiljno osim kada je bio mlad.

- Koliko znam, dao je otkaz u nekom županjskom poduzeću kako ne bi plaćao dječji dodatak, jer su nakon rastave djeca ostala s majkom. Jedan je sin umro od raka, drugi je poginuo u ratu kao branitelj i on uživa njegovu mirovinu, a treći je sin, mislim, u Zagrebu. Kći živi u Županji i ona ga je pronašla mrtvog kada mu je u nedjelju, kao i gotovo svaki dan, donijela objed. Živio je jako skromno, kao pustinjak, i na njemu se nije vidjelo da ima novca, iako se priča da je dobio dvije kuće od onih koji mu nisu mogli vratiti posuđeni novac zbog visokih kamata. Sve mi se čini da je to učinio netko tko mu je dugovao novac - kaže susjeda koja živi 15-tak kuća od ubijenog. Jedan Županjac ga se sjeća kako je skromno odjeven često sjedio na klupici pred kućom ili vječno biciklom kružio Županjom ljubazno pozdravljajući, iako je imao novca za bilo koji automobil. Mnogima je ostao u ružnoj uspomeni po pohlepi, o čemu je prije tri godine pisao i Večernji list.

Poslao dvojicu gromada

U jednoj od kuća koje je dobio na ime duga, Bušić je, uz najam, dopustio nekom siromašku da se useli, ali kada mu dva-tri mjeseca nije platio najamninu, poslao je dvojicu "merzera" koji su ga izbacili na ulicu.

- Što me briga što on nema novca. Uselit će se netko tko ima novca - opravdao je svoj postupak novinaru Večernjaka.

Komentara 9

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
20:26 01.11.2011.

uuuuu štete!

SU
suncobran
20:57 01.11.2011.

sad se vidi koga je država štitila **** koji je izbjegavao plaćanje alimentacije a sad mu je bilo lijepo primat od države mirovinu na pokojnog sina i to sigurno nije bila mala jer je poginuo na ratištu ali ima poslovica šta nije sa bogom stećeno nije ni posvećeno kako išo tako zišo

J0
j00k3r
23:45 01.11.2011.

ma nek mu sa srecom! steta, nije se ni najeo :P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije