Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Renu Sinovčić

Ni osam godina od uhićenja još nije ni nepravomoćno presuđeno za aferu Ribar. Presuda ove godine?

Zagreb: Reno Sinovčić u pratnji odvjetnice napustio zgradu Županijskog suda
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
21.03.2022.
u 10:48

Optužnicom se Sinovčiću stavlja na teret da je u predstečajnoj nagodbi medijske kuće VOX u njegovu vlasništvu, ali i na štetu NK Zadra, sa suoptuženicima nezakonito stekao više od 120 milijuna kuna.

Osam godina od otkrivanja afere Ribar i uhićenja bivšeg vlasnika zadarskih medija i nogometnog suca Rena Sinovčića predmet ulazi u završnu fazu. Tada i prvi čovjek NK Zadra s bivšim direktorima Novicom Erlićem i Daliborom Zebićem uhićeni su još 2014.godine no ni osam godina kasnije nema ni nepravomoćne presude.

„U navedenom predmetu su zakazane rasprave 24.03., 28.03., 01. i 04.04.2022. Za očekivati je da će u tom vremenu biti okončan dokazni postupak, nakon čega idu obrane okrivljenika i donošenje presude", informirao je zadarski portal 057 info sudac Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu na kojem se sudi Sinovčiću i sedmorici.

Zagreb: Reno Sinovčić u pratnji odvjetnice napustio zgradu Županijskog suda 19.10.2018., Zagreb - Na Zupanijskom sudu nakon zavrsetka rasprave u afrei izvlacenja novca iz NK Zadra Reno Sinovcic izisao je u pratnji odvjetnice Ivane Binicki Loznjak te se obratio novinarima i podijelio papire prihoda NK Zadra. rPhoto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Riječ je o poreznicima i čelnicima Nogometnog kluba Zadar koji su uhićeni još 2014. godine, kao rezultat prve Uskokove istrage kojom se istraživala neka predstečajna nagodba. Optužnicom se Sinovčiću stavlja na teret da je u predstečajnoj nagodbi medijske kuće VOX u njegovu vlasništvu, ali i na štetu NK Zadra, sa suoptuženicima nezakonito stekao više od 120 milijuna kuna. Na optuženičkoj klupi uz njega sjede bivši pročelnik Porezne uprave Zadar Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktori NK Zadar Novica Erlić i Dalibor Zebić - ističu s O57 info uz podsjetnik da je optužnica podignuta 2015. dodine i da su dvije podnošene žalbe do njezine potvrde odnosno da je suđenje krenulo tek 2019. godine.

Komentara 2

DU
Deleted user
07:49 22.03.2022.

Još jedan naš mućenik! Molimo se Reno za tebe i za zastaru! Idemo dalje!

MI
miholjčan
12:53 21.03.2022.

Dok je sudstvo toliko korumpirano, ne može se očekivati njegova učinkovitost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije