Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Pupovac:

'Ni Hrvatska ni Srbija nisu počinile genocid, ali je bilo etničkog čišćenja'

'SPECIJAL OBZOR  10.04.2013., Zagreb - Milorad Pupovac, saborski zastupnik. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Patrik Macek/PIXSELL
24.03.2014.
u 21:03

Bilo bi puno bolje da je sva ta energija usmjerena na suđenje za ratne zločine, obzirom da su mnogi zločini ostali nekažnjeni - rekao je Pupovac.

- Bilo bi bolje da je napravljen korak prema obnovi povjerenja i suočavanja s ratnim politikama i njihovim negativnim posljedicama i strahotama koje su ostale iza toga. Ovako su se Hrvatska i Srbija upustile da pravnim putem pokušaju dokazati ono što se dokazati ne može, a istovremeno nastoje izbjeći ono što se izbjeći ne bi smjelo - rekao je saborski zastupnik i kandidat na listi SDP-a za Europski parlament, Milorad Pupovac agenciji Tanjug govoreći o učincima rasprave o genocidu pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Predstavljen je kao političar koji bi na predstojećim izborima za Europski parlament mogao biti prvi Srbin izabran u ovu visoku europsku instituciju. Milorad Pupovac, koji drži kako ni Hrvatska ni Srbija "nisu počinile genocid u prošlom ratu već se dogodilo etničko čišćenje", kaže da bi bilo bolje da su novac i energija, umjesto za međusobne tužbe i odvjetnike usmjereni na rješavanje problema izbjeglica.

- Bilo bi puno bolje da je sva ta energija usmjerena na suđenje za ratne zločine, obzirom da su mnogi zločini ostali nekažnjeni - rekao je Pupovac dodajući "svatko ganja svoju istinu" i očekuju da će sud dati za pravo kako su i Hrvati i Srbi bili žrtve, "što je nešto što znamo".

- Međutim, Hrvati ne žele vidjeti da su Srbi bili žrtve i Srbi ne žele vidjeti da su Hrvati bili žrtve. A bili su žrtve. To je, nažalost, negativna strana tog procesa - kaže Pupovac dodajući kako je jedina dobra strana to što on nije pretjerano medijski eksponiran.

>>Hrvatska u Haagu: Razotkrijte srpski ultranacionalizam

Komentara 69

HR
HR4ever
21:40 24.03.2014.

Pupovce....kako si ti uspio ostati u Hrvatskoj,ako je izvrseno etnicko ciscenje....???????

DU
Deleted user
21:25 24.03.2014.

Ma što ne kažeš, ko nas bre zavadi! Svakakve misli mi jurcaju, ali ni sada ih ne smijem izreći jer postoji kapo koji će ih okusati, -dobro si se ti druže ukotvio u tom izjednačavanju krivnje ti imaš veliku korist,ist, a moj hrvatski narod, po koji put već u povijesti podmeće pleća, gine, gladuje, robuje, da bi vama, partizanskim surlama doteklo u obilju, srcem čuvate smrdoslaviju, jer vas veže u tajnama zločina.

ĆA
ćaćaća
21:19 24.03.2014.

ovaj se skriva brijući bradu .)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije