Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puhovski za Tanjug

Nezadovoljstvo Istre je usporedivo s nezadovoljstvom Beogradom '90.

'03.01.2011., Zagreb, Hrvatska -  Zarko Puhovski je studirao fiziku u Zagrebu, a filozofiju u Frankfurtu. Diplomirao je na Fakultetu politickih nauka u Zagrebu. 1973/74 bio je asistent na Sveucilistu
Marko Prpić/PIXSELL
09.03.2013.
u 16:20

Politički analitičar drži kako bi zbog sukoba IDS i SDP, u Istri SDP mogao doživjeti neuspjeh na predstojećim lokalnim izborima.

Svi važniji mediji u Srbiji obavili su vijest da je hrvatski ministar turizma Veljko Ostojić podnio ostavku zbog afere oko zemljišta u Istri ali se ne upuštaju u komentare i analize.

Jedino je agencija Tanjug, koju uglavnom prenose mediji, zamolila Žarka Puhovskog neka procijeni što će Ostojićeva ostavka značiti za odnose u Kukuriku koaliciji.

Puhovski drži kako se neće dogoditi ništa dramatično sve i da IDS izađe iz koalicije jer "ima samo dva mandata u Saboru i vladajuća koalicija i bez njih ima komotnu većinu, pogotovo uz potporu zastupnika Srba i drugih manjina". Politički analitičar drži kako bi zbog sukoba IDS i SDP, u Istri SDP mogao doživjeti neuspjeh na predstojećim lokalnim izborima.

>> Veljko Ostojić: Ostavku dajem zbog pritisaka vršenih na mene

- Izgledno je da malo poznati gradonačelnik Buzeta Valter Flego kao kandidat IDS-a pobjedi disidenta IDS-a Damira Kajina koji ima potporu SDP-a i to na krilima narodnog nezadovoljstva Istrana diktatom iz Zagreba, zbog čega je IDS i do sada pobjeđivao, a to je uporedivo i s pobjedom HDZ-a 1990. zbog nezadovoljstva politikom iz Beograda - pojasnio je Puhovski. (mf VLM)

>> Ostojić je znao da je šogorica kupujući zemlju utajila porez

Komentara 3

VO
vordag
17:02 09.03.2013.

Nisu volili HDZ, a sad ispada kako je centralizacija još veča pod SDP-om. Općenito mislim da je taj "sukob" na relaciji Županija - Vlada, isforsiran i da se iza toga kriju osobni interesi pojedinaca.

DJ
djakputnik
10:05 10.03.2013.

Bez obzira na to tko voli Puhovskog, a tko ne, činjenica je da se aktualna vlast izuzetno trudi da onemogući pobjedu SDP-a na lokalnoj razini.

BO
bonamassa
12:29 10.03.2013.

nema poštenih političara, to ne postoji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije