Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Johns Hopkins

Nezadovoljni sin pacijentice ranio liječnika, ubio majku i sebe

SWAT policajac pred bolnicom
Justin Fenton/Baltimore Sun
16.09.2010.
u 21:25

Nezadovoljni sin pacijentice u jednoj od najpoznatijih američkih bolnica pucao je liječniku u trbuh i nakon višesatne talačke krize oduzeo život majci i sebi

Još se ne zna točan uzrok talačke krize koja je danas potresla sveučilišnu bolnicu Johns Hopkins u Baltimoreu, jednu od najcjenjenijih medicinskih ustanova na cijelom američkom kontinentu. Oko pola sata prije podneva, na devetom katu glavne bolničke zgrade dogodio se incident, navodno sa sinom pacijentice koji je bio nezadovoljan činjenicom da mu je majka nepokretna. Dotični, za kojeg je rečeno da je samo muškarac tridesetih godina, nakon svađe je pucao liječniku u trbuh, ali je liječnik preživio i na vrijeme je operiran.

- Bit će mu dobro, pa on je u najboljoj mogućoj bolnici, u Johnsu Hopkinsu - rekao je policijski glasnogovornik Anthony Guglielmi.

Revolveraš se zabarakadirao u majčinoj sobi, ali nije imao drugih taoca; sobu i taj kat preplavili su policjski specijalci, ali su se na ostalim katovima normalno odvijale uobičajene bolničke aktivnosti. Jedna sestra rekla je novinarima kako se prestrašila kad je dizalo slučajno stalo na devetom katu i kad je ugledala hrpu policajaca s uperenim pištoljima, ali samo su joj mahnuli da zatvori vrata dizala i produži dalje.

Nakon višesatne policijske opsade, strijelac je pucao u majku i onda u sebe. Nitko drugi nije stradao, a ranjeni liječnik je izvan životne opasnosti.

Strijelac je naknadno imenovan kao 50-godišnji Warren Davis, koji se jako uznemirio kad mu je liječnik rekao da će njegova majka ostati nepokretna, te je izvadio poluautomatski pištolj koji mu je bio zadjenut za pojasom i pucao u liječnika, nakon čega se zabarakadirao u sobi. Kad je policija konačno silom upala u bolničku sobu, on i majka su već bili mrtvi.

Komentara 3

OB
-obrisani-
04:35 17.09.2010.

šteta što nije prvo pucao u sebe ......

Avatar morski covik 1
morski covik 1
07:20 17.09.2010.

ferdo... bidan mali... nije tija sam putovat u svitlost....

OB
-obrisani-
10:48 17.09.2010.

morski covik, nema te na strajk u brodogradilaista split? da komentarises, samo hoces na politika, ha neradnice blitvarski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije