Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedi u slavoniji

Nezadovoljni poljoprivrednici blokirali granični prijelaz prema BiH

Nezadovoljni seljaci jutros blokirali prometnice i granični prijelaz Županja - Orašje
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/17
23.11.2023.
u 12:11

Njihovi glavni zahtjevi su da se hitno prekine s eutanazijom zdravih svinja, pod hitno donese zakon kojim bi se omogućilo prometovanja zdravim svinjama i da se omoguće svinjokolje na tradicijski način.

Poljoprivrednici s istoka Hrvatske, nezadovoljni odlukama Vlade RH oko suzbijanja afričke svinjske kuge, danas su s 30-ak traktora blokirali cestu koja vodi prema graničnom prijelazu Županja - Orašje. Međutim iz policije neslužbeno doznajemo kako se preko prijelaza ipak može proći.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac kazao je kako će poljoprivrednici blokirati i granični prijelaz Tovarnik - Šid kao i neke  ceste na istoku Hrvatske. Najavljivao je ranije i mogućnost blokade autoceste pa i željezničke pruge Vinkovci - Zagreb. Pokrovac je najavio kako će članovi Stožera, kao i nedavno osnovanog Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje na cestama ostati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Kazao je kako je blokada i odgovor na izjave ministrice poljoprivrede Marije Vučković da se njihovi zahtjevi ne mogu ispuniti. A njihovi glavni zahtjevi su da se hitno prekine s eutanazijom zdravih svinja, pod hitno donese zakon kojim bi se omogućilo prometovanja zdravim svinjama i da se omoguće svinjokolje na tradicijski način.

GALERIJA Prosvjed poljoprivrednika

Nezadovoljni seljaci jutros blokirali prometnice i granični prijelaz Županja - Orašje
1/12

Komentara 2

TA
takoje
14:17 23.11.2023.

a vole dobiti poticaje, a prodavali bi zaraženo meso ...

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
15:06 23.11.2023.

Gotovo je... dugo je i trajalo, još se prije 20 godina govorilo kako će se ulaskom u EU zabraniti to što nazivamo " Tradicijom "... Hoće li Slavonija biti ista vidjet ćemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije