Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos u Hrvatskoj

Na Krku se utopio muškarac, vjetar čupao stabla, vatrogasci imaju pune ruke posla

Posljedice nevremena u Sisku
Foto: Nikola Čutuk/ PIXSELL
1/44
25.06.2017.
u 23:27

Na području Zagorja pada kiša s tučom praćena jakom grmljavinom, a led koji je padao bio je veličine lješnjaka

U pomorskoj nesreći do koje je došlo  oko 18.45 sati u moru ispred auto-kampa Pušća na otoku Krku poginuo je B.S. (65) iz Rijeke, javljaju 24sata.

Do nesreće je došlo zbog jake kiše i nevremena koje je zapljusnulo i prevrnulo barku s kabinom, pri čemu se nesretni čovjek utopio. 

Nevrijeme praćeno snažnim vjetrom i ponegdje tučom pogodilo je predvečer i šire sisačko područje. Tuča veličine lješnjaka pri tome je poharala lekeničko područje, ali je šteta od tuče nastala i u nekim drugim mjestima Sisačko-moslavačke županije, unatoč protugradnim raketama koje su djelovale. Obilna kiša poplavila je sisačke ulice, a srušena stabla prouzročila su i probleme na prometnicama.

U Rimskoj ulici u Sisku od srušenih stabala i odlomljenih grana oštećeno je nekoliko automobila.

Posljedice nevremena u Sisku
1/11

Vjetar u Osijeku rušio stabla na ceste i električne vodove, sve vatrogasne ekipe na terenu

Snažno nevrijeme zahvatilo je oko 19 sati osječki kraj. Kiša je pljuštala, uz glasnu grmljavinu i jezivo sijevanje, najmanje sat vremena, a i tada se samo malo primirila. Dva sata kasnije i dalje lijeva. 

Snažan vjetar kidao je grane i rušio stabla. Zanimljivo je, pak, kako je i usred najveće oluje gradskim i prigradskim ulicama vozila prava kolona automobila. Tek su rijetki stali na prvi parking i pričekali smirivanje vremena, većina ih je nastojala, i po cesti punoj vode, dočepati se svoga doma.

Pune ruke posla imali su profesionalni vatrogasci.

– Ekipe su nam sve vani, također su podignuta i tri gradska DVD-a. Većinom se radi o padu drveća na prometnice i električne vodove i nešto malo ispumpavanja. Dosta intervencija odradili smo do 21 sat, slijedi sada raščišćavanje – rekli su nam večeras oko 21 sat u JPVP-u Grada Osijeka. 

Posljedice nevremena u Sisku
1/44

Vatrogasci u Zagrebu imaju poziv na više od 100 adresa

Olujno nevrijeme na području Grada Zagreba najviše je pogodilo dijelove Botinca, Dugava, Utrina, Trokuta, Novog Zagreba, Laništa i Svete Klare. Obavljeno je 60-ak intervencija Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i DVD-a koji su i dalje na terenu zbog uklanjanja stabala i ispumpavanja voda, priopćeno je iz DUZS-a..

Ured za upravljanje u hitnim situacijama moli građane za strpljenje i razumijevanje jer će sve biti uklonjeno u najkraćem mogućem roku.

Grmljavinsko nevrijeme u popodnevnim satima pogodilo je Zagreb. Vatrogasci su obavijestili da na području Zagreba istodobno imaju 50-ak intervencija te da su mnogobrojne ekipe su na terenu zbog uklanjanja stabala i ispumpavanja voda. Prvo se prioritetno rješavaju objekti javne namjene i prometnice i vatrogasci mole sve za razumijevanje jer je prijavljeno više od 100 različitih adresa na širem području Zagreba.

Najviše posla s ispumpavanjem vode bilo je u Svetoj Klari, gdje su opet do koljena u vodi bili stanari Horvatove ulice. Otkazana je i svečana izvedba opere Ero s onoga svijeta koja se trebala održati u povodu Dana državnosti.

– Zbog lošeg vremena otkazuje se izvedba – poručili su iz Grada, pa dodali kako je novi termin najpoznatije hrvatske opere sutra, u 21 sat, na Trgu kralja Tomislava.

Foto: Igor Kralj/PIXSEL

Snažno nevrijeme poharalo je područje Zagorja. Pada kiša s tučom praćena uz jaku grmljavinu, a led koji je padao bio je veličine lješnjaka. 

Stanovnici Huma na Sutli javili su kako su im dvorišta bila bijela od leda koji je padao te su nam i poslali fotografije.

Istramet javlja da je oluja još ojačala nad središnjom Istrom te donose fotografije koje pokazuju srušena stabla u Poreču, ali i u ostalim dijelovima Istre.  A čitatelj našeg portala poslao nam je fotografiju srušenog stabla u općini Kršan, za koje kaže da se ne zna je li ga srušio grom ili vjetar. 

Ako imate fotografije ili snimke nevremena pošaljite nam na javi@vecernji.net. 

 

Foto: Screenshot/reuters

 

Komentara 33

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
16:18 25.06.2017.

Već treća tuča u okolici Krapine u zadnjih 5 dana, a nitko ne reagira, nego nam još i protutučnu obranu ukidaju

Avatar Damir
Damir
18:46 25.06.2017.

Evo pljuska i u metropoli..... A i opet se kuglaju gore... .

IH
iron.hide.54966
15:59 25.06.2017.

U hrvatskoj više ništa neće biti isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije