Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrogasci u akciji

Nevrijeme pogodilo Hvar, bujica nosila štandove, pojavile se i pijavice

Nevrijeme u Hvaru
Foto: DVD Hvar
03.10.2018.
u 06:49

Glavnina oborina pala je između 17 i 20 sati kada je palo stotinjak litara kiše po kvadratnom metru

Nakon što je izazvalo velike probleme u Dubrovniku, nevrijeme je jučer pogodilo i Hvar.

Glavnina oborina pala je između 17 i 20 sati kada je palo stotinjak litara kiše po kvadratnom metru. Velika količina oborina u kratko vrijeme preplavila je ulice Hvara, pa su zabilježene brojne vatrogasne intervencije ispumpavanja vode. Do 22 sata hvarski vatrogasci su 15 puta ispumpavali podrume, apartmane, ugostiteljske i trgovačke objekte, piše Dalmacija danas. Oborine su prestale iza 21 sat.

Na snimkama na društvenim mrežama vide se bujice koje nose štandove i stolice. Zanimljivo je da na drugim dijelovima Hvara, osobito istočnim i sjevernim, nije pala ni kap kiše, pa su Jelsa i Stari grad ostali potpuno suhi.

Još prijepodne zabilježena je pijavica u kanalu između Hvara i Visa, a oko 17:15 došlo je do nove pojave pijavica ispred hvarske luke.

Pijavice su se zadržavale nad morem i nisu ušle na kopno, ali ih se pojavilo nekoliko u razmaku od sat vremena. Hvar i okolica dobili su obilan pljusak. U sat vremena palo je 25 litara kiše po metru kvadratnom. 

Član Crometeo tima Petar Šiško prolazio je u blizini jedne od pijavica.

– Samo mi se odjednom pojavila ispred jahte – rekao je Šiško, prenosi Dalmacija danas.

Pogledajte video našeg razgovora s Brankom Grisogonom o klimatskim promjenama:

Ključne riječi

Komentara 1

NO
nogogaz
07:26 03.10.2018.

CROMETEO....kakva divna muzika za domoljubne uši! Samo zamislite kako bi to zvucilo na nasem jeziku....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije