Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite oprezni

Nevrijeme: Obilna kiša i jak vjetar stvaraju teškoće na cestama, ali i na moru

Brodarica: Jako jugo zadalo brojne probleme vlasnicima brodica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/7
06.11.2016.
u 11:58

Obilna kiša pala je u Istri, na Jadranu je uzrokovala potop brodica, a naglo je porastao i vodostaja rijeka

U selu Brodarica nedaleko od Šibenika jako jugo u nedjelju je zadalo probleme vlasnicima brodica, a neke su i potopljene. 

HAK je jutro uopzorio da jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo i Otočac te na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Kikovica. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i dijelu Hrvatskog primorja, a ima je i na autocestama:

Naglasili su da su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Zbog mogućih odrona vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Zbog poplavljenih kolnika za sav promet zatvorene su: županijska cesta ŽC5033 Brod na Kupi-Kuželj-Gašparci, lokalna cesta LC58032 Blaževci-Zapeć.

Istramet piše da je obilna kiša pala u mjestu Matuljima, čak 45mm. Zatim slijede Lindar (27 mm) i Brseč (22 mm). Najmanje kiše od ponoći zabilježeno je na zapadu i jugu Istre, od 2 mm u Umagu do 6 mm u Puli.

Prema službenim podacima DHMZ-a, u posljednja 24 sata najkišovitiji je bio Crni Lug sa 146 mm, a vrlo obilna kiša pala je i u Delnicama (125 mm). Na istoku zemlje i u Dalmaciji pale su male količine kiše,  u Osijeku i Splitu zabilježeno manje od 1 mm.

Vrlo obilna kiša uzrokovala je nagli porast vodostaja rijeka. Naročito je porasla Raša u Potpićnu gdje je vodostaj od početnih 136 cm jutros porastao na čak 447 cm. Slično stanje je i na Kupi na granici sa Slovenijom (Hrvatsko) gdje je vodostaj sa 70 cm porastao na čak 388 cm. Značajno je porastao i vodostaj Pazinčice i Rječine, no stanje se ipak postupno smiruje

>> Nevrijeme poharalo Šibenik i Vodice: Oko 1500 gromova u sat vremena uzrokovalo nestanak struje

Ključne riječi

Komentara 1

LO
lozinka11
11:03 07.11.2016.

Oče to kad je teško potrošiti 500 kn i nabaciti neku tendu...da se onemogući zapljuskivanje čamca...naučiti će, ima dana, iznenadio ih jugo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije