Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratimir Deletis
Povratak na članak

Nevjerojatna priča: Postavljen je za Državnog tužitelja NDH u Tuzli, a spasio više od stotinu Židova

Film nosi naslov po istoimenoj knjizi Miriam Steiner-Aviezer, koja je 30 godina radila u Yad Vashemu, Muzeju holokausta.

Komentari 30

DR
DragutinP
19:50 10.08.2022.

Spašavanje Židova u doba NDH je zabranjena tema za Hrvatsku isto tako kao što je zabranjeno Juden Frei za Srbiju. Kad se istina o spašavanju Židova prikaže u dokumentarnim filmovima hrvatskog redatelja Jakova Sedlara to nije vijest za medije a trebala bi biti. Hrvati dokazano spašavali Židove, što su i sami preživjeli posvjedočili te im je država Izrael dodjelila najveću zahvalu, imenujući ih Pravednikom. Jakove, istina je najgori neprijatelj hrvatskim neprijateljima.

VL
DU
Deleted user
19:53 10.08.2022.

sve evropske drzave su se ponasale istovjetno za vrijeme 2.svet.vojne pa NDH...

VL
BA
bacenheider
19:27 11.08.2022.

Kad god Sedlar snimi neki film o temama drugog svjetskog rata biva bojkotiran od svih tiskovina i hrt-a,a jedino to pokazuje onda Bujanac u Bujici i sve dok se ne istrazi kompletna povijest II svjetskog rata na nasim prostorima uz svu dokumentaciju,a koja se jos skriva u Beogradu bit ce trzavica.Kod nas ne vrijede ista pravila za 2 Svjetski rat i Domovinski rat.Sto vrijedi za partizane i komuniste u 2 svjetskom ratu ne vrijedi za branitelje u Domovinskom ratu.

VL
Avatar lola lola
lola lola
07:31 12.08.2022.

A od cega ih je spasavao?

VL
BB
bozinko.barac
16:41 12.08.2022.

Jakov Sedlar svoju ljudsku i karakternu veličinu, svoje domoljublje uvjerljivo je dokazao kroz sve filmove koje je snimio u svojoj dosadašnjoj redateljskoj karijeri. Kada nas susjedi sa istoka napadaju zbog Jasenovca Jakov snimi istinu o Jasenovcu. Izraelci prepoznaju istinu ii pozovu Jakova da snimi istinu I o njihovu Mosadu. Zašto??? Zato što su prepoznali vrsnog režisera domoljuba I režisera koji piše istinu. U našoj zemlji takvi nisu na cijeni. Zašto ??? Zato što u našoj zemlji žive mnogi kojima istina ne odgovara a i Hrvatska im ne odgovara. Ne vole je...Jakove samo nastavi, ima nas domoljuba koji smo stvarali Domovinu čuvamo je I skupa sa tobom snimat ćemo I pisati istinu dok nam Hrvatsko srce bije…

VL
Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
19:14 11.08.2022.

Nevjerojatna priča: Postavljen je kao pravi hrvat za Državnog tužitelja NDH u Tuzli, a umjesto da jih sukladno svom porijeklu, kulturi i naturi pokrade, obmanjuje i pošalje u genocidno stratište Jasenovac spasio više od stotinu Židova

VL
DU
Deleted user
08:43 11.08.2022.

Dovoljno mi je bilo pročitati da ih režira Jakov Sedlar i da večernji tvrdi kako su mu filmovi totalno pogođeni kao i Tuđman koji je isti Kevin Spacey, pljunuto isti!

VL
PR
prokurator
22:16 10.08.2022.

pogrom židova je velik problem za velike hrvatine, i o njemu se stvarno nikada ne govori. zašto? jer su srbi u ndh prema objašnjenju tih ljudi "dobili što su tražili" prije rata sa svojim nacionalistima itd. ali što su onda dobili židovi, romi, pa i sami hrvati u ndh logorima? eto problema...

VL
Avatar Marko_Kraljevic
Marko_Kraljevic
10:11 11.08.2022.

pitam se kako to da smo uvek na pogresnoj strani: od austrougarske preko fasisticke italije i nacisticke nemacke do genocidne eu tvorevine i najvece teroristicke organizacije nato? I uvek kad smo u genocidnim skupinama cinimo svirepa zlodela od kojih se samo mali deo postenih stidi, a onaj veci velica i hvali. Dok smo bili u Jugoslaviji nismo imali takvih problema niti se nasa genocidna cud isticala. Cim se priblizimo zapadnim krvozdernicima postajemo gori i svirepiji od njih samih. Volio bih cuti nekog psihologa, kuratora, antropologa i ine da mi daju odgovor zasto je to tako.

VL
DU
Deleted user
20:04 10.08.2022.

Rasni i vjerski zakoni u NDH su ipak najdjetaljnije sprovodjeni prema Srbima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.