Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neviđen gaf policije

Neviđen gaf policije: Za krvavu pljačku Fine pala još jedna banda

fina (1)
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/4
22.01.2011.
u 08:30

Policija je do novih spoznaja, u priči koja bi mogla postati jedan od najvećih skandala, došla lani u prosincu

Desetak osoba privedeno je na obavijesne razgovore zbog sumnje da su počinili više prepada na novčarske ustanove proteklih godina, a među njima i onaj na poslovnicu Fine u rujnu 2005. kada su ubijena dva zaštitara Sokola Marića.

Filipovićeva banda nevina
Taj podatak, za sada neslužben, baca posve novo i ne baš lijepo svjetlo na tu krvavu pljačku jer je zbog ubojstva zaštitara Drage Renara i Stipe Mušana te pljačke gotovo dva milijuna kuna suđeno i presuđeno skupini predvođenoj Nenadom Filipovićem. Ako se nove informacije, koje su isplivale na površinu tijekom obrade pokušaja ubojstva Ante Rose lani u prosincu, pokažu točnim, bit će to slučaj koji bi se mogao pretvoriti u jedan od najvećih skandala u povijesti hrvatske policije.

Jer po onom što se do sada zna, vrlo je vjerojatno i vrlo lako moguće da se zbog dvaju ubojstava u zagrebačkoj Fini sudilo posve krivim osobama. Novi elementi u priči, sličnoj zapletu kakva dobrog krimića, razotkrili su se nakon događaja koji se zbio 10. prosinca 2010. pred dječjom igraonicom Bibo na Velesajmu. Tog je dana netko, u tom trenutku nepoznat, zapucao na Antu Rosu (41) dok je u društvu Ivana Boršića (34) izlazio iz teretane. Policiji nije trebalo dugo da dođe do počinitelja, pa se tijekom istrage ustanovilo da je Boršić, zbog prevlasti u kriminalnome miljeu, odnosno tržištu narkotika, angažirao Ivana Štroka da ubije Rosu. Obećao mu je nagradu od 200.000 kuna.

Propjevao zbog pucnjave
No pošto su Štrok i Boršić, inače osuđivan zbog trostrukog ubojstva kojeg je počinio kao 19-godišnjak, privedeni na sud, Boršić je odlučio progovoriti i o nečem drugom. Prema neslužbenim informacijama, ispričao je kako po Zagrebu djeluje skupina dobro organiziranih kriminalaca specijalizirana za razbojstva te ubojstva.

Prema njegovim tvrdnjama, ta grupacija, a ne ona iza Nenada Filipovića, počinila je krvavu pljačku Fine. Provjeravajući njegove navode, policija je na obavijesne razgovore privela veći broj osoba, a neke od njih danas će tijekom dana biti prepraćene istražnom sucu. U kaznenoj prijavi pisat će i da su osumnjičeni za razbojstvo u zagrebačkoj Fini u rujnu 2005. Kako je takva zabuna nastala, policija će pokušati objasniti danas poslije kriminalističkog istraživanja.

Ključne riječi

Komentara 29

NN
nije nego
08:39 22.01.2011.

pa kome je to još čudno.Pa i vrapci znaju da se u ovoj državi ne vidi,ne čuje i ne zna i da nitko ne odgovara.

XN
xnet0822
08:39 22.01.2011.

Banda pljačkaša manje = banda lihvara manje

BE
belimo
08:45 22.01.2011.

Ako je to istina onda bi puno \"stručnjaka\" iz policije trebalo dati ostavku prije nego ih najure zbog šlampavosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije