Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVIĐENO DIVLJAŠTVO

FOTO/VIDEO Netko je oltar u crkvici pretvorio u roštilj: 'Ovako nešto ni barbarima ne bi palo na pamet'

Kaštela: Uz oltar u crkvi zapalili vatru i napravili peku
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/18
19.03.2024.
u 11:33

Kako se može vidjeti i na fotografijama, oltar i pod ispred njega crni su od gareži, a lijevo od oltara još uvijek je položena – peka.

Jedan mještanin grada Kaštela tijekom nedjeljnog boravka u prirodi i uživanja na suncu i viskom temperaturama ostao je šokiran onim što je zatekao. Naime, u crkvici sv. Lovre na Ostrogu, povijesnom naselju na padinama Kozjaka, netko je roštiljao na oltaru. Sramotni prizor oltara u ostacima pepela i s pekom ostavljenom pokraj njega.

"Ovako nešto ni barbarima ne bi palo napamet – na oltaru gradelavati, a ispred njega spremati peku", poručio je zgroženi mještanin za Portal grada Kaštela. Ističe da ključeve crkvice u kojima se stoljećima služe mise imaju samo članovi Udruge sv. Lovre od Ostroga koji bi se trebali baviti zaštitom ovog povijesnog hrvatskog i crkvenog lokaliteta.

GALERIJA: Uz oltar u crkvi u Kaštelima zapalili vatru i napravili peku

Kaštela: Uz oltar u crkvi zapalili vatru i napravili peku
1/14

Mještanin kojeg su zgrozili ovi prizori često šeće tim područjem, ali inače ne zaviruje u crkvu. Ove nedjelje ga je nešto ponukalo da baci pogled kad već ne može ući, a ono što je vidio ostavilo ga je u nevjerici.

Kako se može vidjeti i na fotografijama, oltar i pod ispred njega crni su od gareži, a lijevo od oltara još uvijek je položena – peka. I uokolo crkve vidljive su hrpe glomaznog otpada i smeća, a netko je polomio i jednu od klupa pokraj nje, što samo dodatno potvrđuje kako pojedincima ništa nije sveto, piše Portal grada Kaštela. 

VIDEO: Neviđeno divljaštvo: Zapalili vatru uz oltar u crkvi i napravili peku

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Heisenberg
Heisenberg
13:23 19.03.2024.

Barbarstvo je svuda oko nas, ništa me više ne iznenađuje. Užas.

LJ
ljudemisi
14:36 19.03.2024.

Primitivizam i barbarstvo kakvo šire razni slučajni zlotvori, degenrici koji mogu sramotiti ovakve svetinje naših praotaca koji hodaju i žive na tlu koje su tio praoci obranili od tuđina, koje su mukotrpno obrađivali tu zemlju, pa i golim rukama izgradili ovu crkvicu.

LE
Levanto
13:55 19.03.2024.

Dovoljno je pogledati napuštene hotele, kasarne, ofmaralista, tvornice. Tek onda svaki poijedinac može zaključit koja je nesrića biti dio tih barbara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije