Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za fotelju

Neurologinja V. Šerić ravnateljica KBC-a “Sestre milosrdnice”?

'unu 17.09.2008. Zagreb,KBC Sestre Milosrdnice, bolnica u kojoj se nalazi Josip Galinec. Photo:Antonio Bronic/Vecernji list'
'Antonio Bronic/Vecernji list'
21.02.2012.
u 22:30

Upravno vijeće KBC-a “Sestre milosrdnice”, nakon ostavke prof. Rotima, sutra bi trebalo odlučiti o šefu ili šefici

Nakon što je prof. Krešimir Rotim u četvrtak, mjesec dana prije isteka mandata, iz, kako sam kaže, osobnih razloga dao ostavku na mjesto ravnatelja KBC-a Sestara milosrdnica, novog šefa nećemo čekati dugo. Na čelo bolnice, neslužbeno doznajemo, doći će neurologinja prof. Vesna Šerić. Novo Upravno vijeće, na čelu s dr. Marijanom Cesarikom, inače zamjenikom ministra zdravlja odluku o novom šefu KBC-a trebalo bi donijeti već sutra.

Iako se uoči reizbora šuškalo da će na ravnateljsku fotelju, uz neurologinju V. Šerić, pucati i gastroenterolog Marko Duvnjak te kirurg i blizak Ostojićev suradnik Dragan Korolija Marinić iz KBC-a Zagreb, to se nije dogodilo. Uoči reizbora Duvnjak je dobio mjesto šefa interne klinike s kojega je, na mjesto šefa poliklinike interne, otišao bivši ministar Neven Ljubičić.

– Nisam se želio odvojiti od struke – prokomentirao je Duvnjak svoje odustajanje. Kirurg D. K. Marinić, koji je prije 10-ak dana izabran u UV HZZO-a, nije želio otkriti motive odustajanja, no priča se da se ravnateljstva u Vinogradskoj “odrekao” u zamjenu za neko “više radno mjesto”. Iako je odluka o novom ravnatelju Vinogradske, čini se, donesena, na natječaj javila su se još dva kandidata: dr. Krešo Zurak s Klinike za ORL i ravnatelj Traumatološke bolnice Ante Muljačić.

Muljačićeva navodna kandidatura posebno je zanimljiva jer javnost bruji o lošoj organizaciji unutar bolnice, a u medije su procurila i upozorenja o ugroženosti zdravlja pacijenata što on opovrgava.

Komentara 2

DO
doktorica
09:19 22.02.2012.

nezahvalna funkcija...

VI
Vito
07:53 22.02.2012.

Neurologinja V. Šerić ravnateljica KBC-a “Sestre milosrdnice”? Zar bi morala biti psihijatrica? Ili možda zubarica? ili možda patologinja? Nije mi jasan upitnik na kraju nagađanja o tome tko bi mogao preuzeti odgovornost o upravljanju bolnicom... Predlažem \"diplomiranog prosjaka iz \"najčitanijeg\"jeg\" članka, naslov koji možete pročitati ispod komentara...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije