Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najteži životni trenuci majke i uže obitelji

Neum oplakuje djecu ubijenu u Zagrebu: 'Proglasit ćemo dan žalosti. Ova tragedija je nezapamćena'

ubojstvo u Mlinovima
Foto: PIXSELL
1/4
27.09.2021.
u 13:55

Kako su s tugom kazali Neumljani, kao da ih i sada vide kako bezbrižno trče, kupaju se, sve troje, a uvijek su se zajedno igrali.

Stravičan i nezapamćen zločin, u kojemu je Austrijanac Harald Kopitz u Zagrebu ubio troje svoje djece - blizance dječaka i djevojčicu od 7 godina te mališana od 4 godine, šokirao je cijelu Hrvatsku i regiju, ali i BiH, a posebice Neum, odakle je majka ubijene djece i gdje su mališani u proteklom razdoblju provodili većinu vremena, piše Večernji list BiH.

Njihova majka kći je poznatoga neumskog hotelijera. Radila je u jednom hotelu u Dubrovniku i često boravila u obiteljskoj kući u Neumu. Neutješna majka u teškom je stanju i uz nju je njezina obitelj te najbliži prijatelji koji joj pokušavaju pomoći u ovim, za nju najtežim životnim trenucima.

Mještani ovoga gradića imaju samo riječi hvale za obitelj hotelijera, a kako su rekli, riječ je o vrijednoj i radišnoj hercegovačkoj obitelji koja u ovim trenucima proživljava pravu dramu. Kako se doznaje, mališani su uglavnom boravili s majkom, odnosno s njom i njezinom obitelji u Neumu, a protekloga vikenda otišli su u Hrvatsku kako bi se vidjeli s ocem. Kako su s tugom kazali Neumljani, kao da ih i sada vide kako bezbrižno trče, kupaju se, sve troje, a uvijek su se zajedno igrali. Ono što se u subotu dogodilo zaprepastilo je sve. Neutješna zbog gubitka svojih najmilijih, obitelj je u šoku, a u šoku su i njihovi susjedi.

Dragan Jurković, načelnik općine Neum, za Večernji list kazao je jučer kako su u Neumu zaprepašteni ovim slučajem. - Ova tragedija je nezapamćena, ne samo u Neumu već i šire - govori Jurković te dodaje kako će u općini danas ili sutra proglasiti Dan žalosti u znak sjećanja na ubijenu djecu. Kada je pak riječ o mjestu pokopa, zbog cijele istrage još se ništa pouzdano ne zna. Bilo je riječi da će biti pokopani u Neumu pa poslije u Zagrebu. Još se točno ništa ne zna. Za ubijene anđele jučer se molilo i u župi Gospe od Zdravlja Neum i u crkvi tijekom misa. Javnost je i dalje u šoku. 

Ključne riječi

Komentara 3

JT
Jedan_tamo
14:08 27.09.2021.

@Neum: Stojimo uz vas!

DU
Deleted user
14:54 27.09.2021.

Tugo moja.

Avatar Tombstone
Tombstone
19:26 27.09.2021.

Za ovako nesto i Hrvatska bi morala proglasiti dan zalosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije