Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I AMERIkanci KRADU

Netanyahuovim stražarima u SAD-u ukradeni pištolji

Netanyahu s čuvarima
AFP
07.07.2010.
u 16:00

Tjelesnoj straži u pratnji izraelskog premijera ukradena su četiri pištolja dok su se nalazila u teretnom prostoru zrakoplova na putu u SAD.

Glasnogovornik izraelske sigurnosne službe Shin Beta potvrdio je u srijedu da su za posjeta izraelskog premijera SAD-u njegovi čuvari ostali bez svojih pištolja.

- Pištolji su bili dio opreme koja je unaprijed poslana u Washington i koja se izgubila.

Glasnogovornik je dodao da izraelske i američke vlasti istražuju slučaj izgubljenih pištolja, koji su možda greškom upućeni prema Los Angelesu umjesto prema Washingtonu te je moguće da su tamo ukradeni. Nije napomenuto o kakvim je pištoljima riječ, ali najvjerojatnije o standardnom naoružanju izraelskih agenata, poboljšanoj kopiji češke zbrojovke koju IMI (Israel Military Industries) pod nazivom "Jerihon 941" proizvodi u moćnim kalibrima .41 Action Express i .40 Smith & Wesson. (Naknadno je objavljeno da u pitanju nije Jerihon, već su sva četiri pištolja bili standardni Glockovi u kalibru 9 mm.)

Zbog nestalih pištolja nije bilo izmjena u rasporedu posjeta Benjamina Netanyahua Washingtonu i New Yorku kao niti u sigurnosnim mjerama za posjeta; najvjerojatnije su agenti brzo dobili zamjenu za nestale pištolje.

Komentara 1

OR
orisis
09:52 18.07.2010.

Kakva je to novost?Da su im dzepari operushali te pishtolje onda bi to bila fora !....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije