Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Naša oluja ne prestaje'

Nesuglasice oko murala u Zadru, okupile se oko dvije stotine ljudi: 'Borit ćemo se da tu ostane'

Foto: Frane Šarić
1/2
11.01.2024.
u 16:21

Predstavnik udruge Tornado i hrvatski branitelj Boris Marin je rekao kako mural nikome nije smetao 20 godina i da će i ostati tu zajedno s hrvatskim obilježjima

Uz pjesmu "Oj hrvatska mati, nemoj tugovati", predstavnici zadarskih i splitskih braniteljskih udruga i zadarske navijačke skupine Tornado okupili su se ispred murala “Naša oluja ne prestaje”. Oko dvije stotine ljudi okupilo se nakon zahtjeva predsjednika zadarskog SDP-a Daniela Radete koji tvrdi da na muralu nije hrvatski vojnik iz Domovinskog rata, već vojnik s ustaškim obilježjima i uvjetovao je uklanjanjem murala podršku SDP-a zadarskom proračunu. Predstavnik udruge Tornado i hrvatski branitelj Boris Marin je rekao kako mural nikome nije smetao 20 godina i da će i ostati tu zajedno s hrvatskim obilježjima.

- Organizator prosvjeda zbog zahtjeva za uklanjanjem murala je zadarski Tornado uz branitelje iz Zadra, a došli su i gosti koji su se borili u Zadru kad je najviše trebalo. Do kraja ćemo se boriti da mural tu i ostane - rekao je Boris Marin.

Daniel Radeta nam je izjavio da ne dovodi u pitanje doprinos hrvatskih branitelja, te da je ponosan što je hrvatska vojska u Domovinskom ratu bila pobjednička isto kao partizanska 1945. godine. Ponovio je da mural predstavlja siluetu fašističkog, a ne hrvatskog vojnika.

VIDEO Predstavnici zadarskih i splitskih braniteljskih udruga i zadarske navijačke skupine Tornado okupili su se ispred murala  "Naša oluja ne prestaje"

Komentara 16

BU
busbus59
17:43 11.01.2024.

Uspoređivati pobjedu hr branitelja sa partizanima 45te je odvratno! Iza onih 45te ostale su jame pune kostiju hrvata od Maceljske šume,Jazovke,Hude jame,Kočevskog roga,Mariborskih rovova i puno drugih grobišta a iza branitelja 95te ostala je slobodna samostalna Hrvatska! Ovaj nije baš pri zdravoj pameti!

PA
Pajdo
20:16 11.01.2024.

Zadranima sve čestitke i čuvajte mural

Avatar Moodleen
Moodleen
18:01 11.01.2024.

Drugovi bi bravara na muralu. A možda i tekst na onom njihovom pismu. Klasika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije