Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOĐA RUSKE OPORBE

Nestao Aleksej Navaljni: 'Odbijaju nam reći kamo su ga odveli'

Aleksej Navaljni
Foto: REUTERS
1/4
11.12.2023.
u 16:56

Navaljnijeva glasnogovornica Kira Jarmiš kazala je da je osoblje kaznene kolonije IK-6 u gradu Melehovu obavijestilo njegova odvjetnika da oporbeni vođa više nije među zatvorenicima.

Ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni premješten je iz kaznene kolonije IK-6 u regiji Vladimir, istočno od Moskve, a njegovo trenutačno boravište nije poznato, rekli su u ponedjeljak njegovi pristaše i saveznici.

Suradnici Alekseja Navaljnog već se neko vrijeme pripremaju za njegov mogući premještaj u koloniju sa strožim režimom, nakon što je u kolovozu osuđen na dodatnih 19 godina zatvora. Navaljnijeva glasnogovornica Kira Jarmiš kazala je da je osoblje kaznene kolonije IK-6 u gradu Melehovu obavijestilo njegova odvjetnika da oporbeni vođa više nije među zatvorenicima.

Na društvenoj platformi X napisala je da "odbijaju kazati kamo su ga odveli". Sam proces premještaja zatvorenika željeznicom preko golemoga ruskog teritorija može potrajati tjednima, a u međuvremenu rodbina i obitelj ne mogu dobiti informacije o tomu gdje se osoba nalazi i u kakvu je stanju sve dok ne stigne na odredište. Od prošlog utorka odvjetnici ne uspijevaju stupiti u kontakt s Aleksejem Navaljnijem.

Njegova suradnica Ljubov Sobol Reutersu je prošli tjedan rekla kako njegovi pristaše strahuju da će biti premješten u novu zatvorsku koloniju i da je 'tajming' povezan s početkom predsjedničke izborne kampanje u kojoj će Vladimir Putin zatražiti još jedan šestogodišnji mandat.

VEZANI ČLANCI:

- Oni se toliko boje Navaljnija, čovjeka koji je u zatvoru, čovjeka kojemu je limitirano pravo na dopisivanje, koji ne smije vidjeti članove svoje obitelji i tako dalje, da su ga odlučili ukloniti što dalje od vanjskog svijeta u trenutku kada Putin kani ići po još jedan mandat da, ne daj Bože, ne bi dao neku izjavu - rekla je.

VIDEO Rusija već drugu noć dronovima napada Kijev

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije