Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koločep

Nestali Talijani digli na noge policiju i otočane, a nakon što su pronađeni, ponovno su nestali

pomorska policija
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
20.08.2015.
u 13:36

Policijska postaja Dubrovnik temeljem opisa dvoje talijanskih turista provodi daljnju istragu s ciljem utvrđivanja identiteta, pronalaska dvoje Talijana kako bi se utvrdio razlog njihova nestanka, a potom i ne prijavljivanja nadležnim službama po povratku na kopno.

Dvoje mlađih talijanskih turista jučer su oko 15.30 sati otplovili unajmljenim kajakom iz Gornjega u smjeru Donjeg Čela, otok Koločep, a kako nisu doplovili na odredište, poznanici su potragom pronašli napušteni kajak sa opremom dvoje Talijana nedaleko otoka Koločepa, o čemu su obavijestili Pomorsku policiju.

S obzirom da su do početka potrage na moru zavladali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti Središnjica je u 21 sat u potragu uključila i brod „Faust Vrančić“ iz sastava Obalne straže RH, dok su istovremeno na službeno plovilo dubrovačke Kapetanije ukrcani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Središnjica je o potrazi obavijestila i sve sudionike u pomorskome prometu, a pozivu u potragu odazvao se i veći broj žitelja otoka Koločep koji su se priključili traganju vlastitim plovilima.

Nedugo nakon proširenja potražne akcije, oko 22.00 sata, u Središnjicu se javio zapovjednik privatnog izletničkoga broda koji je slijedom radijske obavijesti o dvoje nestalih Talijana prijavio njihov pronalazak nedaleko otoka Koločepa gdje ih je oko 17.00 sati prekrcao iz kajaka na izletnički brod te ih potom iskrcao u dubrovačku Gradsku luku, slijedom čega je MRCC Rijeka u 22.25 sati svim sudionicima izdala naredbu o prekidu potražne akcije.

Budući da se dvoje Talijana po iskrcaju nisu držali dogovora i preporuke zapovjednika spasilačkoga broda i nisu prijavili vlastiti dolazak na obalu, a potražna akcija na moru u međuvremenu je čak i proširena te je trajala daljnjih nekoliko sati, Policijska postaja Dubrovnik temeljem opisa dvoje talijanskih turista provodi daljnju istragu s ciljem utvrđivanja identiteta, pronalaska dvoje Talijana kako bi se utvrdio razlog njihova nestanka, a potom i ne prijavljivanja nadležnim službama po povratku na kopno.

>> Mladići otišli roniti pa nestali oko ponoći. Pronašli ih ujutro na rtu

Komentara 5

DU
Deleted user
14:26 20.08.2015.

Pošto ta potraga vjerojatno i košta, zašto onda tim Digićima ne ispostavite račun ?

AN
Anamarija10
14:47 20.08.2015.

Ispostaviti papreni račun i kontrolirati sve ilegalne iznajmljivačie kajaka po Elafitima ima ih na stotine

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
15:24 20.08.2015.

S što mislite zašto se njih dvoje nisu javili po dolasku u gradsku luku. Pa znaju zbrojiti dva i dva. Umjesto da je kapetan broda odmah prijavio slučaj i policija ih dočekala uzela podatke........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije