Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narod odlučuje:

'Neprihvaćanjem potpisa, vladajući režim demonstrira nasilje nad narodom'

Inicijativa Narod odlučuje
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
23.10.2018.
u 15:20

'Poručujemo Ministarstvu uprave i ministru Kuščeviću ako su tako sigurni da potpisa za referendum nema dovoljno, da se ne boje to dokazati hrvatskim građanima', rekla je Teklić

Članice Građanske inicijative Narod odlučuje Jelena Teklić i Sanja Bilač, u društvu odvjetnika Darka Varnice u Splitu su održale konferenciju za novinare na kojoj su odbacivanje zahtjeva za referendumom o promjeni  izbornog zakonodavstva nazvali rušenjem hrvatske države.

- Vidjeli smo ovih dana kako se ministar uprave Kuščević hvali da su upriličili izložbu nevaljalih potpisa. To je čista demagogija jer očekuju od građana iz svih dijelova Hravtske da izdvoje vrijeme i novac da dođu u Zagreb samo pogledati jesu li njihovi potpisi na popisu nevaljanih, bez mogućnosti da se uzmu kao valjani. Državni tajnik Nakić je izjavio da će dopustiti uvid u nevažeće potpise samo ako se ustvrdi da su ne potpisu nevažećih. To je bacanje prašine u oči. Zato smo poslali dopis Ministarstvu u kojem zahtijevamo da odgovore na naša konkretna pitanja, da promjene zaključke ako neovisno povjerenstvo otkrije da su neki potpisi ipak valjani. Zanima me i koje su zakonsko uporište pronašli da odbace neke potpise kao nevaljane jer znamo da 30.000 potpisa čini veliku skupnu kategoriju nečitki i slično, što to nekome znači?

Poručujemo Ministarstvu uprave i ministru Kuščeviću ako su tako sigurni da potpisa za referendum nema dovoljno, da se ne boje to dokazati hrvatskim građanima - rekla je Jelena Teklić, a Sanja Bilač je rekla kako će se za svaki potpis boriti svim zakonskim sredstvima. Za početak traže neovisno tijelo koje će revidirati potpise.

- Postigli smo još jednu veću stvar, kroz cijelu proceduru smo razotkrili aktualan režim koji provodi nasilje u Hrvatskoj nad narodom, kojemu onemogućava izjašnjavanje, koji narušava demokratski standard. Oni provode demontažu pravnog sustava. Od samog početka režim HDZ-SDP-HNS-SDSS su bili protiv inicijative o raspisivanju referenduma, svi znamo razloge - rekla je Bilač i naglasila kako im je cilj razotkriti sliku tog režimskoga aparata koji uništava državu. 

>> Pogledajte što su rekli iz inicijative Narod odlučuje nakon što su izbrojani potpisi za referendume

Komentara 13

TT
tTony
16:38 23.10.2018.

Dali je bitno 380,000 glasova ili 450,000 veliki je to broj , ko se boji da narod odlucuje, kome to smeta.

RI
rightside
18:07 23.10.2018.

evo citajte NEVJEROJATNO: Plenković i Kuščević sprječavaju ponovni pregled i brojanje potpisa?!

BA
bakulušić
17:37 23.10.2018.

Tko u negativnom kontekstu spomene Plenkovića i Kuščevića, u startu ima četrdeset minusa a "matea", "lorena", "marta" i "marija"četrdeset pluseva. Forum mladih HDZ-a i Mladež SDP-a djeluju zajedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije