Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTKINJA OBRAZLOŽILA

Nepravomoćno osuđen bivši HDZ-ov gradonačelnik Omiša I. Škaričić: Mora gradu vratiti 10.500 eura

Omiš: Stijena od 300 kila zaustavila se 30 metara od prve ku?e
Ivana Ivanovic/PIXSELL
01.02.2024.
u 22:01

Sutkinja je na suđenju rekla da je Škaričić, koji se nije pojavio na izricanju presude, postupao izvan ovlasti kao i da nije bio ovlašten za sklapanje posla s kojim nije bilo upoznato Gradsko poglavarstvo

Zbog zlouporabe položaja i ovlasti, u ponovljenom postupku na županijskom sudu u Splitu u četvrtak je nepravomoćno na zatvorsku kaznu od šest mjeseci, uvjetno na godinu dana, osuđen bivši HDZ-ov gradonačelnik Omiša Ivan Škaričić. Prema presudi, u roku od 15 dana od pravomoćnosti gradu Omišu mora platiti 10.500 eura jer je pred lokalne izbore 2009. i 2013. naručio dva istraživanja javnog mnijenja za svoje potrebe i potrebe stranke, a ne grada Omiša.

U presudi stoji kako je ugovor sklopio s trgovačkim društvom koje nije bilo registrirano za takve djelatnosti, a ankete nikada nisu bile protokolirane i arhivirane u gradu Omišu. Sutkinja je na suđenju rekla da je Škaričić, koji se nije pojavio na izricanju presude, postupao izvan ovlasti kao i da nije bio ovlašten za sklapanje posla s kojim nije bilo upoznato Gradsko poglavarstvo. Na sudu je prethodno u svoju obranu rekao da je ispitivanje naručio radi komunalnih potreba građana, ali i daljnjeg razvoja grada.

Škaričić je prije šest godina prvi put osuđen za isto kazneno djelo na zatvorsku kaznu od godine dana s rokom kušnje od dvije godine, ali je ta presuda ubrzo bila ukinuta.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Grga
Grga
08:43 02.02.2024.

Gdje je pecat👌

ŠK
Škemba
22:40 01.02.2024.

Ma za Ružu

Avatar cipelcug oluja 45
cipelcug oluja 45
01:34 02.02.2024.

Ma opet nevin kradoljub! Eto pogledaj ga, vidis sve...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije