Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA I TOGA

Nepravomoćno oslobođen, no ipak ostaje u zatvoru izdržavati kaznu od 20 godina

Dean Kapetinić nepravomoćno osuđen na maksimalnih 20 godina zatvora
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
12.03.2024.
u 17:12

Dean Kapetinić (40) oslobođen je nepravomoćnih optužbi za orobljavanje šest ljekarni i trgovinu u Zagrebu, ali će ipak ostati u zatvoru na izdržavanju kazne od 20 godina zbog drugih razbojstava

Iako je nepravomoćno oslobođen optužbi da je orobio šest ljekarni i trgovinu na području Zagreba, ipak će ostati na izdržavanju kazne od 20 godina zatvora. Rezime je to onoga što se dogodilo Deanu Kapetiniću (40), kojem je nepravomoćna presuda izrečena na Županijskom sudu u Zagrebu. 

A navedeno je moguće jer se teretio za ukupno 14 razbojstva počinjenih krajem 2020. i početkom 2021. Za sedam je ranije osuđen i to pravomoćno, a za sedam je sada nepravomoćno oslobođen. Ovakav neobičan rasplet dogodio se jer je riječ o ponovljenom suđenju za dio optužbi Kapetanić je u rujnu 2022. na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na ukupno 20 godina zatvora zbog 14 razbojništava.

Osim ljekarni i trgovine, prema optužnici pljačkao je i zlatarnice. U njih je upadao maskiran te naoružan Airsoft pištoljem. Njime je prijetio tražeći novac, a ukupno je odnio oko 1,2 milijuna kuna. Uhićen je 3. veljače 2021. i to 20 minuta nakon što je orobio zlatarnicu Glasnović u Ilici i oteo više od 200.000 kuna u nakitu. Od tada je u istražnom zatvoru. 

POVEZANI ČLANCI:

FOTOGALERIJA Božinović posjetio granicu s BiH: 'Želimo doći do vrha piramide krijumčara migrantima'

Dean Kapetinić nepravomoćno osuđen na maksimalnih 20 godina zatvora
1/15

Nakon te presude, njegova se obrana žalila, a Visoki kazneni sud (VKS) je odlučio da će mu se za sedam razbojstva ponovo suditi. Što se tiče preostalih sedam, u tom je djelu potvrdio nepravomoćnu presudu, povisivši pojedinačne kazne te ga opet osudio na jedinstvenu  kaznu od 20 godina zatvora. Otegotno mu je bilo to što je niz razbojstva počinio dok je bio na uvjetnom otpustu.

Prethodno je bio osuđen na 14 godina zatvora, a od tih 14 odslužio je 12 prije no što je pušten na uvjetni otpust. No kako je posljednju seriju razbojništava krajem 2020. i početkom 2021. počinio dok je još bio na uvjetnom otpustu VKS mu je taj uvjet opozvao, osudivši ga na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora. Od te kazne mu je ostalo još nešto više od  četiri godine zatvora za odslužiti.

Što se pak tiče razbojstva za koja je sada oslobođen, sutkinja Mirna Barović je obrazložila, kako je tijekom postupka provedeno  i biometrijsko vještačenje te je vještak ustvrdio kako je mala vjerojatnost da je Kapetinić počinio navedenih sedam razbojstava. Kazala je i kako su iskazi svjedoka i drugi dokazi išli u korist optuženoga, pa ga je na koncu u odnosu na tih sedam razbojstava sud nepravomoćno oslobodio optužbi.

 

VIDEO Nove uvredljive poruke pojavile su se na 'oglasnom zidu' u Splitu

Komentara 13

Avatar jeremija1
jeremija1
18:02 12.03.2024.

nek se prisjete ovog nesretnika kad isteknu kazne psihopatima i višestrukim ubojicama. Krasti i ubijati nije isto !

Avatar Matan79
Matan79
18:53 12.03.2024.

Čovjek bi pomislio da je ukrao više od Sanadera, Vidoševića, Sauche & Co zajedno ako ćemo zbrojiti njihove kazne i usporediti s ovom

CH
chemica
17:47 12.03.2024.

Dvadeset godina robije, a nikog ubio ili bar osakatio. Evo, čak ni lake tjelesne nanio. A valjda ima veze s tim koga pljačkaš. Sirotinju smiješ, to je par mjeseci robije, možda pokoja godinica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije