Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za žrtve tsunamija

Nepoznati donator ostavio 130 tisuća dolara za Japan - u WC-u!

dolar
AFP/PIXSELL
29.09.2011.
u 18:01

Novac se nalazio u najobičnijoj vreći s porukom "Za ljude u Tohoku." Pronašli su ga djelatnici gradske skupštine.

Deset milijuna jena, odnosno oko 130 tisuća dolara donacije za Japan odlična je vijest, ali kada čujete da je donator potpuno anoniman i da je taj novac ostavio u WC-u gradske skupštine grada Tohokua onda je još nevjerojatnija, javlja novinska agencija Kyodo.

Novac su sasvim slučajno pronašli službenici gradske skupštine i ugodno se iznenadili. Novac se nalazio u najobičnijoj vreći s porukom "Za ljude u Tohoku."

Iako je novac ostavljen za pomoć, gradske vlasti poručuju da će ga čuvati tri mjeseca i, ako se vlasnik ne javi, prebaciti će ga Crvenom križu.

Neobična donacija dirnula je i gradonačelnika.

– Dirnut sam i siguran da će donacija pomoći u obnovi Tohokua – poručio je gradonačelnik Sakada Hitoshi Iri.

Podsjetimo, Japan je proživio veliku tragediju izazvanu potresima, ali se nevjerojatno brzo počeo oporavljati. Očito je i ovog donatora dirnula sudbina Japana.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije