Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napušta Prisavlje

Neočekivani rasplet afere: Željko Korpar dao otkaz na HRT-u

Željko Korpar
Foto: Screenshot/HRT
28.04.2014.
u 22:35

Do samog Korpara nismo uspjeli doći, no s HRT-a nam je službeno potvrđeno da "Korpar odlazi"

Dugogodišnji i donedavni HTV-ov dopisnik iz Bruxellesa Željko Korpar,  kako neslužbeno doznajemo, dao je danas otkaz na HRT-u zatraživši sporazumni raskid Ugovora o radu s 1. svibnjem.

Neočekivani je to rasplet afere u kojoj se Korpar našao nakon što je na vidjelo izašlo da je on trebao postati pomoćnik i snimatelj novoimenovanom HTV-ovu dopisniku u  Bruxellesu Damiru Matkoviću, koji na taj aranžman nije htio pristati pa se pobunio i zbog toga je ekspresno smijenjen te je još i zaradio opomenu pred otkaz.

"Korpar odlazi"

No, sad je barem jasno da se Korpar nije javio na novi natječaj za dopisnika u Bruxellesu jer je odlučio otići s Prisavlja. Kako doznajemo, na natječaj se nije prijavio ni Matković koji je u pismu glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu i protestirao protiv odluke o tome da HTV, pogotovo sad u vrijeme štednje, u Bruxellesu ima dva, umjesto jednog čovjeka.

Iako  se još ne zna broj prijavljenih aspiranata za naglo upražnjeno dopisničko mjesto, može se čuti da bi se među kandidatima mogli naći: Branimir Farkaš s HTV-a, Barbara Peranić s HR-a te Tin Kovačić iz osječkog dopisništva  HRT-a. Do samog Korpara nismo uspjeli doći, no s HRT-a nam je službeno  potvrđeno da "Korpar odlazi".

>>I Korpar i Matković moraju se vratiti iz Bruxellesa

>>Traže obustavu stegovnih mjera protiv Matkovića na HRT-u i njegov povratak u Bruxelles

Komentara 30

DS
dino_saur
22:48 28.04.2014.

ovaj bivši komunistički komesar radman će do kraja uništiti zadnje ostatke profesionalizma na hrt-u. jedva čekam da ode!

Avatar Topgen
Topgen
22:51 28.04.2014.

Korpar je dobar novinar , takvih nemamo mnogo. Mozda zbog toga mora i otici.

OB
Objektivno...
22:48 28.04.2014.

Tin? Ne damo Tina ni za živu glavu. Pošaljite Gojanicu nek igra gambit u Brislu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije